Nyheter

Restaurangchansen har kommit och delas ut i samband med träning i veckan och nästa vecka.

Om någon som inte deltar i träningen nu är intresserad går det bra att ta kontakt så löser vi utdelningen på annat sätt: umebrottning@gmail.com

För restaurangchansen gäller följande:
Föreningen kommer att sälja restaurangchansen och kravet är att alla aktiva säljer varsitt häfte eller app. En familj med två aktiva säljer två häften/appar. Det går givetvis bra att sälja fler än så. Restaurangchansen delas ut i samband med träning och betalning sker i samband med att häftena/apparna delas ut. Försäljningen av restaurangchansen bidrar till att vi kan hålla avgifterna för att vara med i föreningen på en fortsatt låg nivå. Eftersom såväl Brännbollsyran som Umeå Wrestling Battle blev inställda under 2020 är restaurangchansen ett av mycket få krav på föreningens medlemmar och därför blir det extra viktigt att alla är med och bidrar bidrar.

Läs hela inlägget »

Träningsverksamheten håller så sakteliga på att komma igång igen.

Ta kontakt med ansvarig tränare i respektive grupp om du undrar över någonting. Även fortsättningsvis ligger Wresfit och Nybörjare äldre på is. Brottarlekis har planerad träningsstart i april. 

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar!

Hoppas ni alla har haft en trevlig jul och att starten på det nya året varit bra, de annorlunda tiderna till trots. Pandemin fortsätter att påverka allt i samhället och i vår egen stad är samtliga kommunala idrottshallar stängda till åtminstone den 24 januari. Detta innebär att det inte finns förutsättningar just nu att bedriva brottningsverksamhet inomhus men så snart hallarna öppnar kommer vi hänga på låset för att komma igång.

Styrelsen arbetar hårt med att ta fram en strategi för att kickstarta verksamheten så snart detta blir möjligt. Dessutom har en hel del ny utrustning köpts in för att göra träningarna ännu mer spännande när det äntligen blir möjligt att brottas igen.

Tävlingsgruppen trotsar vädrets makter och sätter igång med träning utomhus med start i morgon måndag den 11 januari. Information om plats, träningstider med mera har gått ut till alla aktiva i Tävlingsgruppen. Vid funderingar, kontakta Jonas Andersson, jonas.ume@gmail.com

Brottarlekis
Brottarlekis kommer denna termin köra åtta pass med träningsstart i april. Alla som var med i Brottarlekis förra terminen och betalade terminsavgift då kommer att få vara med utan kostnad. Mer information om Brottarlekis kommer när det närmar sig.

För Brottarlekis gäller att alla som var med förra terminen och betalade terminsavgift då kommer kunna vara med helt gratis denna termin.

Teknikgruppen kommer inom kort ut med information.

Wresfit och brottning för äldre nybörjare ligger nere tills vidare. När läget ljusnar kommer information om träningsstart att läggas upp på hemsidan.

Elitgruppen tränar enligt eget schema.

Avgifter
Styrelsen har beslutat att ge rabatt på träningsavgiften för denna termin. Detta för att i någon mån kompensera för det senaste årets alla inställda träningar och som ett sätt att visa hur gärna vi vill att alla som vill återigen ska kunna träna brottning.

Varje ny termin i Umeå Brottning innebär en ny terminsregistrering och betalning av terminsavgiften. Länk till betalning av terminsavgiften. 

Observera att alla som var med i Brottarlekis förra terminen och betalade avgiften då inte behöver göra någon terminsregistrering för vårterminen.

Restaurangchansen
Föreningen kommer att sälja restaurangchansen och kravet är att alla aktiva säljer varsitt häfte eller app. En familj med två aktiva säljer två häften/appar. Det går givetvis bra att sälja fler än så. Kolla med släkt, vänner och bekanta vilka som är intresserade redan nu! Restaurangchansen kommer att delas ut i samband med träning (eller på annat sätt om detta inte är möjligt) och betalning sker i samband med att häftena/apparna delas ut. Försäljningen av restaurangchansen bidrar till att vi kan hålla avgifterna för att vara med i föreningen på en fortsatt låg nivå. Eftersom såväl Brännbollsyran som Umeå Wrestling Battle blivit inställda är restaurangchansen ett av mycket få krav på föreningens medlemmar i år och därför blir det extra viktigt att alla är med och bidrar bidrar.
 
Fortsätt att hålla avstånd och träna stenhårt men på ett sätt som inte bidrar till ökad smittspridning.

Hälsningar,
 
Styrelsen i Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

God jul och gott nytt år till alla i Umeå Brottning och till alla er andra som följer oss!

Det har varit ett konstigt år och avslutningen blev inte alls vad vi hade hoppats på. Träningshallen på Mariehem är igenbommad till den 24 januari (detta kan komma att förlängas).

Styrelsen kommer gå ut med information till alla träningsgrupper vid inledningen av nästa år.

Fira jul på ett ansvarsfullt sätt och träna stenhårt på egen hand. Vi kommer att brottas snart igen, det är det enda vi med säkerhet vet!

Två rekommendationer för julen
1.) Dokumentären om Frank Andersson "Min pappa Frank Andersson" på TV4

2.) Brottarbröderna Martin och Jimmy Lidbergs nyutgivna bok "Brottarbröder"

God jul och ha hand om varandra!

 

Läs hela inlägget »

Julavslutningen som var planerad till den 8 december är inställd. Förutsättningarna för att samla föreningen finns inte just nu men förhoppningsvis lättare det upp lite så att det går att genomföra en klubbaktivitet under vårterminen i stället.

Ta hand om er och fortsätt hålla er uppdaterade på vad som händer i föreningen via hemsidan och Facebook.

Läs hela inlägget »

Under ett digitalt informationsmöte på onsdagen anordnat av RF-SISU med representanter från länsstyrelsen och Region Västerbotten förtydligades de nya skärpta råden som gäller kring Covid-19 i Västerbotten. Styrelsen har beslutat, utifrån de förtydliganden som gjordes, att införa nya restriktioner för våra träningsgrupper. Dessa restriktioner gäller fram till den 8 december då Region Västerbotten ska komma med nya direktiv.

Följande gäller:

Brottarlekis         - Ställs in under resten av terminen. De som redan har erlagt medlems- och träningsavgift får träna grattis nästa termin och har platsgaranti.

Teknikgruppen   - Träning utan närkontakt. Passen kortas ned till 40 minuter. Tid kl. 17-30-18.10.

Tävlinggruppen  - Träning utan närkontakt. Samma tider som tidigare.

Elitgruppen - Träning utan närkontakt. Kommunikation om tid och plats sköts av Samuel E.

Wresfit -  Information kommer inom kort. 
 
Allmänna regler som gäller för alla aktiva medlemmar i klubben
 

 • Man får bara komma och träna om man är symptomfri. Har man minsta lilla förkylningssymptom stannar man hemma.
 • Tvätta händerna och ansiktet innan man går in i brottarhallen. Handfat finns i hallen och i omklädningsrummen.
 • Inga vuxna eller syskon får visas i lokalerna. Barnen måste lämnas och hämtas utanför hallen. 
 • Endast tränare och hjälptränare tillsammans med de aktiva får vistas i lokalerna.
 • Händerna ska spritas före och efter varje träning. Varje ledare ser till att detta följs.
Läs hela inlägget »

Svenska brottningsförbundet kom igår ut med ny information kring terminens planerade tävlingar. Förbundsinformationen presenteras i sin helhet längre ned.

Konsekvensen av beslutet för vår förening är

 • Stålfejden i Sandviken ställs in och inga brottare från föreningen kan därför delta.
 • Nybörjarträffen i Sundsvall ställs in och inga brottare från föreningen kan därför delta. 

Nya restriktioner i vissa regioner
Nya restriktioner har införts i många regioner men ännu ej i Västerbotten. Om liknande restriktioner införs här kan det få konsekvenser även för verksamheten på hemmaplan. Styrelsen följer utvecklingen och om läget förändras kommer ny information att publiceras på hemsidan och på föreningens Facebooksida. 


Förbundsinformation
Under ett extrainsatt styrelsemöte onsdagen 4 november, beslutades att ställa in alla av SBF sanktionerade och inplanerade ungdomstävlingar (nybörjare, 9-, 11-, 14-, 17- och 20-årskategorierna) för resterande del av höstsäsongen 2020.
Anledningen till beslutet att ställa in är coronapandemins snabbt ökande smittspridning de senaste veckorna och samt de lokala skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har utfärdat i flera regioner. Beslutet är taget av SBF:s styrelse och Tävlingsrådet och gäller samtliga inplanerade ungdomstävlingar i kategorierna nybörjare, 9-, 11- ,14- ,17- och 20-år, för resterande del av höstsäsongen 2020.
 
Dessa tävlingar är;
21/11 Stålfejden Sandviken
28/11 Lilla Tegelsvinget Heby
5/12 Kinnaträffen Kinna
12/12 Knattekampen Hässleholm
 
Vidare beslutades det att A-Fyrstads 2020, ska arrangeras enligt tävlingskalendern den 21 november 2020 i Västerås av Västmanlands Brottningsförbund, enligt utsänd inbjudan. A-Fyrstads kategoriseras som en elittävling och är i nuläget undantagen från de nytillkomna lokala allmänna råden från FHM. Detta under förutsättning att inga nya och förhindrande restriktioner införs. A-Fyrstads kommer i övrigt att genomföras enligt SBF:s riktlinjer under coronapandemin.
 
Svenska Brottningsförbundet kommer att fortsatt informera om hur verksamheten påverkas via vår hemsida och sociala medier.

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar!

Hoppas ni har det bra trots gårdagens kraftiga oväder och den pandemi som ständigt hänger över oss och begränsar det mesta i samhället och i allra högsta grad påverkar vår verksamhet. Det är även fortsättningsvis nödvändigt  att vi allihopa fortsätter att följa de råd som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter ger så vi kan hålla smittspridningen på en så låg nivå som möjligt. 

Informationen från styrelsen kring vad som händer i föreningen har varit lite bristfällig hittills under pandemin men från och med nu kommer det bli ändring. Målsättningen är att ett informationsutskick liknande detta ska göras i samband med varje styrelsemöte så att alla i föreningen kan ta del av vad som händer och vad som diskuteras i styrelsen just nu.

Aktuellt i Umeå Brottning


Ny styrelse
På årsmötet den 21 oktober valdes en ny styrelse. Den nya styrelsen består av en mix av nya och gamla krafter som kommer att arbeta hårt för att verksamheten ska kunna fortsätta bedrivas och utvecklas trots rådande omständigheter. 

Styrelsens sammansättning år 2020-2021

Kristina Johansson, ordförande
Samuel Eriksson, sekreterare
Daniel Renström, kassör
Renita Högström, ledamot
Mårten Hetta, ledamot och vice ordförande
Magnus Nilsson, suppleant
Sofi Andersson, suppleant

Restaurangchansen
Föreningen kommer att sälja restaurangchansen och kravet är att alla aktiva säljer varsitt häfte eller app. En familj med två aktiva säljer två häften/appar. Det går givetvis bra att sälja fler än så. Kolla med släkt, vänner och bekanta vilka som är intresserade redan nu! Restaurangchansen kommer att delas ut i samband med träning och betalning sker i samband med att häftena/apparna delas ut. Försäljningen av restaurangchansen bidrar till att vi kan hålla avgifterna för att vara med i föreningen på en fortsatt låg nivå. Eftersom såväl Brännbollsyran som Umeå Wrestling Battle blivit inställda är restaurangchansen ett av mycket få krav på föreningens medlemmar i år och därför blir det extra viktigt att alla är med och bidrar bidrar. 

Julavslutning 8 december kl. 18-20
Formerna för julavslutningen kommer att presenteras senare. Lägg in datumet i kalendern redan nu och håll utkik på hemsidan och Facebook lite längre fram.

Coronaläget
Styrelsen följer utvecklingen i samhället. Detta kan innebära snabba förändringar i verksamheten, vilket alla måste vara beredda på.

Umeå Wrestling Battle 2021
Föreningen har för avsikt att genomföra Umeå Wrestling Battle den 15-17 oktober 2021. Planeringsarbetet pågår för fullt. Hör gärna av dig om du har tips på sponsorer eller om du vill ingå i den arbetsgrupp som planerar tävlingen!


Klubbshop
Föreningens nya klubbshop är i drift och alla medlemmar kan nu beställa klubbkläder från Team Sportia direkt från sin dator eller mobiltelefon. Kolla in klubbshoppen.

Ny hemsida
En ny hemsida kommer att tas i drift inom kort. Fram till dess kommer den gamla hemsidan att uppdateras i ytterst begränsad omfattning. 

Tränare
En ny tränare är på gång i Teknikgruppen och vi ser över situationen för Brottarlekis för att försöka hitta en lösning inför vårterminen. I övriga grupper fortsätter det tills vidare på samma sätt som hittills och med samma tränare som förut.

Tack för att du tagit dig tid att läsa ända hit.

Ha en fin dag!

Hälsningar,

Styrelsen i Umeå Brottning
Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar.

Onsdagen den 21 oktober kl. 19.00 är det årsmöte.

Årsmötet kommer att hållas på SLU på campus i mötesrummet Kornet. En karta samt vägbeskrivning läggs upp här på hemsidan inför mötet.

Det är även möjligt att följa årsmötet via zoom. Klicka dig in via länken nedan.

På årsmötet kommer en ny styrelse att väljas, budget för kommande räkenskapsår att antas liksom en verksamhetsplan för 2020-2021.

Vi tror och hoppas att många är intresserade av att vara med på årsmötet.

Elitgruppens ordinarie träning på onsdag kommer att ersättas av alternativ träning kl. 17.00. Detta för att möjliggöra för Elitgruppens brottare att närvara på mötet. 

Väl mött på årsmötet!

Styrelsen

Följ årsmötet via zoom 

Länk för att ansluta: 
https://slu-se.zoom.us/j/62028823300


Phone one-tap: Sweden: +46850500828,,62028823300# or +46850500829,,62028823300#
Meeting URL: https://slu-se.zoom.us/j/62028823300
Meeting ID: 620 2882 3300

Uppdatering - karta

Hej !
 
Styrelsemötet + årsmötet hålls på SLU Umeå Campus, Skogsmarksgränd.
 
Vi går in genom Övre Entrén, lokalen är Kornet en trappa upp.
 
Vi parkerar på IKSU eller Skogsbrukaren
 
Med vänlig hälsning
 
Mårten  
 
Kommer du inte in ring 070-589 83 55

Karta campus PDF

Läs hela inlägget »

Svenska Brottningsförbundet och RF‐SISU Norrbotten bjuder in till digital föreläsning, workshop
och erfarenhetsutbyte på temat Trygg idrott. Helen Alpstig, RF‐SISU Stockholm föreläser i
ämnet och tillsammans arbetar vi i grupper kring barnens spelregler och samtalar om
erfarenheter och framtid.
 
Ingen föranmälan krävs, men för att underlätta planering och genomförande, anmäl er här: 

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1425435​​​​​​​
​​​​​​​Digitalt Brottningsforum är kostnadsfritt.

Läs hela inlägget »
I samband med klubbkvällen lanserades föreningens klubbshop. Nu kan du som medlem beställa klubbkläder via din dator eller mobil och sedan hämta kläderna på Team Sportia Ersboda när de är färdiga.

Möjlighet att prova kläderna finns på Team Sportia, Ersboda. 

Så här gör du för att handla Umeå Brottnings klubbkläder online:
Logga in i vår klubbshop, https://www.teamsportia.se/klubbshop/
Gå till Skapa konto
Fyll i dina uppgifter (hitta på ett användarnamn)
Fyll i din Butikskod: Z7TXA1MW
Klicka på Registrera
Fyll i din föreningskod: TSJK4


Sedan är det bara att klicka på föreningsloggan och börja handla!
Du behöver ha fyllt 18 år för att få handla.

Har du några frågor, vänd dig till Team Sportia

Telefon:090-71 79 70
E-post:umea@teamsportia.se
Adress:Bruksvägen 6
Postnummer:906 21
Stad:Umeå

 
Läs hela inlägget »

Länk till artikeln på VK:

https://www.vk.se/2020-09-29/holger-sundstrom-umea

Länk till tidningen Visuellt där flera avsnitt handlar om brottning och Holgers framfart på mattan:

https://www.yumpu.com/sv/document/view/19861757/visuellt-nr-35-36-vasterbottens-idrottshistoriska-sallskap

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning kallar till årsmöte onsdagen den 21 oktober kl. 19.00.

Vi kommer att hålla mötet digitalt och även fysiskt för de som vill på SLU.

Umeå Brottning bjuder på fika för de som deltar på plats.

Länk för att delta digitalt kommer att finnas på hemsidan.

Läs hela inlägget »
loading...

Efter ett evighetslångt tävlingsuppehåll var det på lördagen återigen dags för Umeås brottare att mäta sina krafter mot brottare från andra klubbar. 

För Umeå tävlade Axel Nilsson i klassen GR 17, 56 kg. Han fick tre tuffa matcher mot Sverige-eliten i viktklassen.

Vi har en bit kvar men med ökad träningsdos och samma fina inställning tar vi oss dit. På söndagen väntar träning mot samma gäng och sedan vänder vi hemåt med nya erfarenheter. Det som ska fastna i minnet är starten mot Algot Gamelius där en mara gav utdelning och så när kunde givit ett fallhotande läge.

Bra jobbat Axel! Du har gjort stora framsteg och kommer med fortsatt träningsflit fortsätta utvecklas!

Alla matcher kan ses i efterhand på youtube och resultatlista för tävlingen hittar du via länken nedan.

Resultat

Webbsändning

Läs hela inlägget »

Hej alla medlemmar!

På onsdag den 30 september från kl. 18.00 kommer vi presentera den nya craft-kollektionen samt den hemsida där vi kommer kunna beställa klubbkläder


Patrik kommer att vara på plats och svara på frågor och ni kan prova ut storlekar på plats. 

Varmt välkomna på vår klubbkväll!

Styrelsen

Läs hela inlägget »

Terminsstart

Hej och välkommen till en ny termin med Umeå Brottning!

Efter en besvärlig vår med mycket inställda aktiviteter, kommer nu träningarna igång.

Från och med vecka 35 (24 augusti) börjar den ordinarie verksamheten inomhus för Teknikgruppen, Tävlingsgruppen och Elitgruppen. 

Brottarlekis börjar vecka 38, (efter den 14 september). Säsongen för äldre/vuxna som vill köra hård fysträning (Wrestfit) kommer att börja utomhus med träning på tisdagar och torsdagar. Träningsgruppen Nybörjare äldre med fokus på teknikträning kommer att köra igång senare under terminen. 

Vi kommer att ha särskilda anvisningar med hänsyn till Covid 19, bland annat särskilt hög hygien på mattor och i hall. Det kommer även att finnas begränsningar kring hur många som får vistas i hallen och på mattan samtidigt. Detta gör att vi kommer behöva stuva om lite i grupperna för att glesa ut mellan barn och ungdomar, men samtidigt ge så många som möjligt möjlighet att brottas. Givetvis ska man inte träna om man har någon form av symtom kopplat till Covid 19 eller annan smitta.

Det är viktigt att alla som är intresserade av att träna med Teknikgruppen, Tävlingsgruppen och Elitgruppen gör en terminsregistrering och betalar avgiften för terminen så snart som möjligt. Detta för att vi ska ha koll på vilka som har tänkt vara med och för att vi ska ha en aktuell e-postadress dit vi kan skicka viktig information. Daniel Renström har meddelat vilka som har fått plats i Teknikgruppen så ni vet vilka ni är. För Tävlingsgruppen och Elitgruppen gäller inledningsvis att endast barn och ungdomar som var med förra terminen och vill fortsätta ska registrera sig. 

Intresseanmälningsformulär ligger nu också uppe för Brottarlekis. Observera att alla som är intresserade av Brottarlekis måste göra en intresseanmälan via detta formulär. 

Information om träningstider för respektive grupp skickas ut av respektive grupps tränare eller lagledare under kommande vecka. Därefter kommer träningstiderna att anslås här på hemsidan. 

Med dessa korta rader hälsar vi er varmt välkomna till en ny termin. 

Hälsningar,
Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

På grund av den osäkerhet som råder kring pandemin  kommer vi inte arrangera Umeå Wrestling Battle i år. Vi siktar på att göra storstilad comeback 2021 i stället! Anteckna den 15-17 oktober 2021 redan nu!

Styrelsebeslut Umeå Wrestling Battle

There will be no Umeå Wrestling Battle in 2020 due to the uncertainties surrounding the corona pandemic. Umeå Wrestling Battle 2021 is going to be epic though! Mark the dates 15-17 October 2021! 

Stay healthy, wash your hands, train harder than ever before, wrestle as much as possible (when possible) and don't forget that in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Höstterminen

Hej alla medlemmar!
 
Det är säkert många av er som undrar hur det kommer att se ut med träning till höstterminen och vi i styrelsen hade igår ett möte tillsammans med representanter ur tränar-teamet för att reda ut denna fråga.

Vi diskuterade där de riktlinjer som Riksidrottsförbundet och Svenska brottningsförbundet gått ut med. Utifrån detta har vi beslutat att starta upp inomhusträningarna efter sommaruppehållet. Målet är att även hålla vissa utomhuspass så länge vädret tillåter.

Här kan riktlinjerna läsas i sin helhet

Riksidrottsförbundets riktlinjer 
Svenska brottningsförbundets riktlinjer
 
Att kunna bedriva verksamheten på ett så smittsäkert sätt som möjligt kommer innebära vissa begränsningar
 

 • Max 20 personer kan delta per träningspass förutsatt att vi har tillgång till alla mattor. Utöver detta kommer vi jobba med max 3-4 träningspar/matta och utan att byta runt i paren mer än nödvändigt.
 • Det blir inte möjligt att träna i flera olika grupper. Vi kommer därför inte att schemalägga pass med blandade grupper och varje brottare får enbart delta i träningar för ”sin” grupp. (Tillhör man exempelvis Tävlingsgruppen kommer man enbart att få delta i pass planerade för Tävlingsgruppen.) För att detta ska bli så bra som möjligt för alla brottare kan vissa justeringar av gruppindelningen komma att ske. 
 • Alla med minsta symptom håller sig hemma. Vi kan inte nog understryka vikten av att bara den som är fullt frisk deltar i träningen. Känner du dig det minsta osäker på om du är fullt frisk, stanna hemma. 
 • Eftersom vi verkligen vill att man håller sig hemma vid minsta symptom kommer vi under höstterminen att pausa  Edvin Gladers träningspris. Vi kommer utvärdera när det är möjligt att återinföra priset igen. 

 
En annan förutsättning för att detta ska fungera är att föräldrar och andra vuxna hjälper till att sprita av mattorna innan nästa träningsgrupp tar vid. Detta ansvar kan vi inte lägga på enbart tränare, vi måste alla hjälpas åt så gott det går för att skapa en säker träningsmiljö.
 
Det kommer sannolikt att ske en del förändringar i träningstiderna för att rent praktiskt kunna genomföra träningen enligt ovan nämnda förhållningsregler.  Det kan till exempel hända att pass för vissa grupper schemaläggs på helgen. Håll utkik här på hemsidan för vidare information om detta. Då detta arbete måste ske i dialog med kommunen och det nu är semestertider är det troligt att inget färdigt schema finns tillgänglingt förrän tidigast i början av augusti. 
 
Vi ser verkligen fram emot att få starta upp med peppig och rolig brottningsträning igen men som många säkert förstår kommer restriktionerna innebära att vi kanske inte kan ta in så många nya brottare i grupperna.  Vi kommer i första hand att prioritera de som varit varit med förut. Det kommer också inom kort att dyka upp intresseanmälan på hemsidan inför planering av den praktiska utformningen av träningen för respektive grupp. Tränarna i respektive träningsgrupp kommer förmedla informationen kring detta till de som har varit med förut. 
  
I takt med att ny information finns tillgänglig kommer den att läggas upp här på hemsidan samt på föreningens Facebooksida.

Fortsatt härlig sommar till er alla önskar styrelsen och alla tränare!    

Med vänliga hälsningar
Ida Hansen, ledamot i styrelsen

Läs hela inlägget »

I samband med måndagskvällens träning i Bräntberget delades Edvin Gladers träningspris ut.

Edvins Gladers träningspris tilldelas en person i Tävlingsgruppen och en person i Elitgruppen som har uppvisat synnerlig träningsflit i Edvin Gladers anda.

I år tilldelas Assar Jämtgård Nilsson från Tävlingsgruppen och Alwa Frech Irgum från Elitgruppen Umeå Brottnings mest prestigefulla pris. Värt att notera är att Alwa för första gången i prisets historia inte har missat ett enda träningstillfälle mellan augusti och nu. Det är imponerande! I Tävlingsgruppen var kampen om priset betydligt jämnare med Devin Svärling och Alfons Andersson på andra respektive tredje plats. 

Stort grattis till Assar och Alwa, vilka kämpar ni är!

Elitgruppen och wresfit (cirkelfysen) fortsätter att träna tisdagar 19-20 i parcourparken och torsdagar 18.20-19.30 på I 20/Umestan utegymmet. De som känner sig manade är välkomna att vara med. 

Information om terminsstart, intresseanmälan med mera kommer upp på hemsidan under sommaren. Läget är lite oklart i och med corona men så fort läget klarnar kommer information att läggas upp på hemsidan.

Stort tack för den här terminen alla brottare!

Läs hela inlägget »

Hej.

Här kommer information angående arbete för föreningen. Då Brännbollsyran inte gick av stapeln denna vår som det var tänkt så är tanken att den flyttas fram till 3-5 september 2020.

Vår förening har fått en hel del arbetsuppdrag under dessa dagar. Vi vill göra er förberedda på att utifall Brännbollsyran blir av enligt ovan så kommer vi dela ut arbetsuppgifter med kort varsel (mitten av augusti) till alla i Teknikgruppen, Tävlingsgruppen, Elitgruppen och Wresfitgruppen. De flesta arbetsuppgifter kräver att man är över 18 år vilket innebär att målsmän och föräldrar får arbeta.

Klubbens ekonomi bygger mycket på intäkter från arbetsinsatser och tävlingar som vi arrangerar.

Som läget är i Sverige just nu med anledning av Covid-19 så är sannolikheten att Brännbollsyran blir av mycket liten. Men man kan aldrig säkert veta.

Med vänlig hälsning,
Styrelsen Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Hej alla brottare! 

Vi i styrelsen vill börja med att tacka alla er som kämpar på och håller i gång med träning under den utmanande tid vi lever i nu! 

Vi vill också rikta ett särskilt tack till alla tränare som lägger sin tid på att skapa intressant träningsinnehåll och en trygg träning trots de många restriktionerna! Ni är guld värda!
 
Nu kör vi hårt terminen ut och kommer tillbaka med ny energi, pepp och en massa inspiration till hösten. Det är motståndet som gör oss starkare! 
 
Tyvärr måste vi meddela att årets avslutning behöver ställas in pga de rådande omständigheterna. Vi hoppas på att kunna dra ihop en bra uppstart till hösten för att kompensera bortfallet, så håll ut! 
 
I vissa grupper pågår det träning utomhus ett tag till så ha koll på hemsidan och facebook kring tid och plats.
 
Glad sommar önskar Styrelsen! 

Läs hela inlägget »

I morgon tisdag kör vi 19.00 trappintervall + fys

Samling vid parkourparken vid älven.
Vi kör hårt. Visst kommer du?

Du som har Umeå Brottningtröja ta gärna på den när vi tränar. Det är bra att vi syns i stan. ‍♀️

Läs hela inlägget »

Denna vecka och nästa (v. 17-18) är det bara öppen träning utomhus på tisdagar kl. 19-20. 

Tisdagsfysen ikväll tisdag 21 april. Vi trappar upp träningen. Intervall och styrkefys i trappan och Backens tecken. Start och avslut vid nya Lundabrons fäste på Stansidan. Det går bra att parkera där. Visst kommer du? Visst törs du?  
Vi ses där 19.00

Uppdatering om vad som händer efter det kommer upp på hemsidan vid slutet av v. 18.

Teknikgruppen och Tävlingsgruppen kör som vanligt på måndagar, 19-20, samling vid Bräntberget.

Läs hela inlägget »

I vanlig ordning kommer Umeå Brottning att arbeta på Brännbollsyran. Detta är en av föreningens viktigaste intäktskällor och en av ytterst få aktiviteter där alla föreningens medlemmar förväntas hjälpa till.

Eftersom Brännbollsyran har flyttats fram till den 3-5 september på grund av coronaviset innebär det att även arbetsinsatsen har flyttats till dessa dagar.

Notera datumen i kalendern. Ett arbetsschema kommer att läggas upp på hemsidan när det närmar sig. 

Hälsningar,

Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Med start idag kör även Teknikgruppen och Tävlingsgruppen igång med träning utomhus under ledning av Tävlingsgruppens tränare Tilda och Erica.

Kommande veckor blir det träning måndagar kl. 19-20, samling vid Bräntberget, för alla i Teknikgruppen och Tävlingsgruppen.

Varmt välkomna!

Läs hela inlägget »

Uteträning

Så här i corona-tider kör vi tre utepass i veckan som är öppna för Elitgruppen, Tävlingsgruppen (de som i vanliga fall tränar med Elitgruppen på torsdagar) samt alla fysgrupper och Nybörjare äldre. Även föräldrar och andra som är träningssugna är välkomna men ni får vara beredda på att det kan vara lite jobbigare träning än vad ni är vana vid!

Måndagar kl. 19-20: Samling vid Bräntbergets fot
Tisdagar kl. 19-20: Samling på Lövstigen 29 C
Torsdagar kl. 19-20: Samling vid Energiparken/Umeå Energi Arena

Vi kör omväxlande intervaller, cirkelträning och diverse andra övningar med den egna kroppen men utan direkt kroppskontakt.

Välkommen!

Läs hela inlägget »

På torsdag kör vi träning kl. 19-20 vid Gammliahallen/djungelgymmet. Ta med ett liggunderlag! Välkommen!

Läs hela inlägget »

Mössor

Nu finns mössor med Umeå Brottnings- och Umeå Wrestling Battle-motiv till försäljning! Dessa finns tillgängliga vid Bräntbergsbackens fot ikväll måndag kl. 19-20 och på alla kommande uteträningar så långt lagret räcker. Kostnad 100 kr, betalning via swish i samband med leverans!

Observera att Axel ej ingår i priset!

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning Corona/SARS-cov-2/Covid19 förhållningssätt från 16/3
 
Coronaviruset, Covid19, finns i samhället och kommer att sprida sig i befolkningen, vi måste ta ett gemensamt ansvar för att skydda riskgrupper (äldre och sjuka) och för att minska spridningstakten i befolkningen, det senare för att inte överbelasta sjukvård och samhällsnödvändiga resurser.
Folkhälsomyndigheten uppmanar till riskbedömning vid mindre sammankomster och brottning utgör en ur smittspridningssynpunkt en högriskaktivitet.
 
Umeå Brottning tar sitt ansvar genom att:
 
Inte delta i några tävlingar tills vidare, detta beslut sammanfaller med att internationella och nationella tävlingar ställs in i rask takt.
 
Inte bedriva klassisk brottning/brottningsträning inomhus på brottningsmatta, utan istället bedriva träning utomhus utan kroppskontakt.
 
Träning från och med vecka 12 16/3:
 
Brottarlekis och Teknikgruppens träningar ställs in tills vidare.
 
Tävlingsgruppens träningar ställs in vecka 12, men ett pass per vecka kan öppna inom kort.
 
Elitgruppen samt Gr 14 och WW 14 ur Tävlingsgruppen, samt eventuellt även Wrest fit gruppen, kommer att erbjudas utomhusträning i Elitgruppens regi.
 
Håll utkik på Hemsida och Facebook för aktuella träningstider och samlingsplatser.


Umeå Brottning Corona/SARS-cov-2/Covid19 förhållningssätt från 16/3 PDF

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning Corona/Covid19 förhållningssätt:
 
Folkhälsomyndighetens och UDs rekommendationer är rekommendationer som gäller för normala arrangemang och normalt resande. En brottningstävling är en händelse som ur smittspridningshänseende får räknas som extraordinär. Om att brottas vid resande vore norm, så kan man nästan anta att rekommendationerna sett annorlunda ut.
 
Tävling:
Vi avråder från tävlingar och träningsläger både nationellt och internationellt i dagsläget och detta gäller tills vidare. Om man reser mot gällande rekommendation gäller karantän vid hemkomst under virusets inkubationstid så som vid resa till riskområde dvs två veckor.
 
Träning:
Kom aldrig snuvig, stanna hemma om du varit i riskområde. Testa dig om du varit i riskområde och har symptom. Tvätta händer och ansikte före och efter träning. Mattan spritas FÖRE varje träningspass av den grupp som kliver på sitt pass.
 
 
Styrelsen Umeå Brottning

PDF Umeå Brottning Corona/Covid 19

Läs hela inlägget »

Extraträning lördagen den 7 mars kl. 13 för peppade barn i Teknikgruppen och Tävlingsgruppen. 

Anmäl dig via formuläret nedan!

Läs hela inlägget »

Träningslägret är igång med peppade brottare från Sandviken, Härnösand, Husum, Umeå, Gällivare, Kiruna och Litauen! 

Två dagar och fyra pass återstår. Kör hårt allihopa!


All information om lägret inklusive tider för de olika passen hittar du här.

Läs hela inlägget »

Hej!

Här kommer en liten påminnelse om restaurangchansen!

Styrelsen har bestämt att varje brottare i föreningen ska sälja 2 restaurangchansen var.
Häften/apparna finns att hämta i hallen veckan ut.

Häftet kostar 265 :-/st

Betalas/Swishas vid hämtning av häften.

Info om restaurangchansen finns här: www.restaurangchansen.se

Detta är den enda försäljningen vi har i klubben. Den ger ett gott tillskott till föreningen för att utbilda fler ledare, lokalhyra, med mera.

I övrigt försöker vi tjäna pengar på andra aktiviteter såsom arbetsinsatser vid Brännbollsyran, Umeå Wrestling Battle med mera.

Varma brottarhälsningar
Styrelsen Umeå Brottning

Läs hela inlägget »

Efter en helg i Ilmajoki har vi samlat nya erfarenheter och framför allt haft väldigt roligt tillsammans. Det blir en speciell sorts stämning när man reser och tävlar individuellt men stöttar varandra som ett lag. Isak, Albin, Evert, Theodor och inte minst dubbel-Axel ska ha en stor eloge för att de bygger stämningen tillsammans. Det vi har sett i helgen av brottningarna är att träningen som vi genomför börjar synas på mattan.
 
Axel U
Deltar i en mycket tuff ungdomsklass, 80 kg, men visar att han kan slå vem som helst när nerverna är på plats. Mycket av de tekniker som gnuggats på träningarna kom nu fram och gav seger i den första matchen på ett övertygande sätt. Efter den följde en match mot klassens segrare och här var det väldigt nära att vi hade haft Axel i final. En välförtjänt 3:e plats ska du vara stolt över, för det är vi!
 
Axel N
I ungdom 55 kg börjar Axel N så smått växa sig in i och gjorde kanske sin bästa tävling rent brottningsmässigt. Att se tekniker som utsida arm, armdrag och att växla sidor när det inte fungerar var härligt att se.  Efter två segrar, och sin bästa match mot finalisten från Sundsvall, slutade Axel efter några förluster på en hedrande 4:e plats.
 
Evert
Här var klassen ett nummer för stort, helt klart. Dock ska Evert ha en stor eloge för inställningen.  Det fanns en offensiv vilja där poängen var rätt nära i första matchen och dagens härligaste fråga ställdes: `Magnus var det där den gamla Evert?`. En fråga som kommer från en tävling där Evert inte var sig lik och var ovanlig passiv. Nu var du tillbaka på spåret full med fart och kraft och med lite mer teknikträning så är du där Evert.
 
Albin N
Inställning är även här på plats och efter två matcher i en klass även den numret för stor kom frågan "Pappa, när är nästa tävling och vart ska vi åka?" Viljan är som sagt på plats, så nu kör vi på Albin!
 
Isak M
Isak har visat upp en stark utveckling under året och radat upp segrar på tävlingar, bland annat i Wasa såg vi ”årets nacksving”. Nu ställdes dock Isak inför en smått omöjlig uppgift då första matchen gick mot Finlands bästa brottare i ungdom 48, Oliver Pada. Efter två tunga matcher visade Isak som vanligt att han tycker bättre om att vinna, men det goda humöret kommer tillbaka snabbare nu än tidigare. Vi ser fram emot nästa tävling med Isak då revansch lusten troligt är STOR.
 
Theodor H
Vad ska man säga om Theodor? Nacksving seger på fall, nacksving seger på fall och avslutningsvis nacksving seger på fall och GULD! Du har en bra nacksving, inget snack om det, men sen är det bästa att du vill verkligen vill veta allt och frågar upp för att lära mer. Riktigt kul att du är med och nästa träning vill vi se ett kryss.
 
Tack alla för helgen, nu har ni gett bränsle så man klarar en arbetsvecka till!
 
Magnus Nilsson 

Resultatlista

Läs hela inlägget »
loading...

Nio brottare från tävlingsgruppen lämnade björkarnas stad vid kl.06.00 på lördagsmorgon för att styra kosan norrut. Målet var Boden och nåddes efter tre timmar i snörök. Efter läkarkontroll och invägning påbörjades en tre timmar lång väntan innan matchlistor för de drygt hundra brottarna från Sverige, Norge och Finland var färdiga.

Resultatet blev 3 guld, 2 silver, 3 brons samt en 4:e plats.

Först ut var Alfons Andersson som gjorde sin första match i GR11. Motståndet var tufft men Alfons beslutsamhet och dynamiska brottning gav honom en välförtjänt poängseger där vi bland annat bjöds på ett fint kryss. Andra matchen blev en intern uppgörelse bröderna Andersson emellan där ingen av dem sparade på krutet och där Alfons drog det längsta strået med en fallseger. En fallseger som sedan följdes upp av ytterligare två fallsegrar och Alfons vann därmed gruppen GR11, 34kg.

Viggo Andersson fick börja dagens tävlingar med att möta sin bror och klubbkompis i en stenhård men jämn batalj. Urladdningen var total och det bjöds på väldigt fin teknisk brottning där Viggo till slut fick se sig besegrad på fall. Andra matchen blev också stenhård och jämn. Efter mycket slit fick Viggo se sig besegrad även där. Tråkigt nog så blev det inga fler matcher för Viggo, som var taggad till tänderna, då motståndarna i kommande två matcher lämnade WO (utan att, vilket är kutym, meddela oss innan). Viggo fick åka hem med ett brons i GR11, 34kg.

Devin Svärling var som vanligt väldigt peppad och öppnade sin första match med väldigt fina tekniker. Mot det internationella motståndet hade han tyvärr inte marginalerna på sin sida och åkte på fall. Kanske påverkade det kommande matcher då Devin såg lite spänd ut och fick inte riktigt ut den fina brottning han har i sig. Devin kämpade på som en galning och gjorde en väldigt fin sista match som var oerhört jämn men fick återvända söderut med en 4:e plats och många erfarenheter rikare i GR11, 43kg.

Albin Nilsson gick en stenhård första match mot klubbkompisen Theodor där han efter en bestämd ingång på matchen fick se sig besegrad. Andra matchen blev väldigt jämn där man kunde se att Albin laddat om rejält. Snöpligt nog slutade den i fallseger för motståndaren. I Albins sista match var det inget snack om saken och Albin visade det internationella motståndet att dennes skuldror gör sig bra mot mattan. Fallseger fick avluta Albins tävlingsdag och han belönades med en bronspeng i GR14, 44kg.

Theodor Hübinette gjorde processen kort för alla sina motståndare och pangade hem 3 stycken fallsegrar. Trots psykningsförsök och guldskor kunde ingen rå på Tottes glada humör och otroligt fina brottning. Obesegrad kammade Theodor hem guldet i GR14, 44kg.

Evert Dahlgren fick se sig besegrad på poäng mot det finska motståndet i dagens första match. En jämn batalj där matchbilden böljade fram och tillbaka. Evert fick dock göra sin livs match och bjöd på oerhört fin och teknisk brottning i dagens andra match. Efter turneringens finaste mara som direkt följdes upp av ett superfint arm/huvudkast kunde Evert mycket stolt ta hem en fallseger. När Evert lix hade fått upp farten så dammade han till med ännu en fallseger i bronsmatchen och tog således brons i GR14, 48kg.

Maya Wikman fick efter en väldigt lång väntan gå sin första match för dagen. Maya, som kämpade på ordentligt, kom inte riktigt in i matchen och fick se sig besegrad på fall. Maya har tagit enorma kliv under hösten och vintern och fick äntligen utdelning i dagens andra match där hon efter ett mycket fint försvar mot bendyk kom runt på motståndarens rygg och bröt runt henne till en fallseger. Maya fick lämna Boden med ett silver i WW14, 50kg.

Dagens hjälte Simon Sjögren Palmgren fick efter åtta timmars väntan gå sin första match för dagen. Kanske märktes denna frustration i intensiteten då matchen drog iväg i ett oerhört högt tempo. Simon fick till en början utdelning för sina tekniker mot det finska motståndet men fick inte riktigt till det när matchen hamnade på mattan. Det höga tempot tog ut sin rätt och motståndaren kunde arbeta sig mer och mer in i matchen. Det blev förlust på teknisk men en riktig kämpar insats för Simon som, i sin brottning, har tagit stora steg framåt senaste tiden. Vi lyckades ordna en extra match för Simon där han, lite mer avspänd, fick utdelning för sina tekniker och vann övertygande på fall. All väntan till trots så sviktade aldrig Simons glada humör och vi föräldrar och ledare är enormt imponerade av tålamodet. Ett silver i GR14, 57kg blev facit för Simon.
 
Isak Malmqvist gick från klarhet till klarhet och släppte inte en enda poäng på sina tre matcher. Med ett oerhört lugn och med en mogen brottning blev det fallseger i alla matcher och guld i GR14, 48kg.

Stort tack till Erica och samtliga föräldrar som gjorde denna långa dag både rolig trevlig.
 
/Jonas Andersson

Läs hela inlägget »

Ungdoms-SM

I helgen avgörs ungdoms-SM i Linköping.

För Umeå tävlar Axel Nilsson och Oliver Pihl! Båda killarna är debutanter i SM-sammanhang. Kör hårt och lycka till killar! Kom ihåg att ha roligt!

Följ tävlingen via
Umeå Brottnings Facebook och via länkarna nedan.

Arrangörsklubbens hemsida
Svenska Brottningsförbundet, länkar till webbsändning med mera
TR - resultatrapportering, matchlistor med mera
Brottlott - följ Umeås brottare

In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Kära medlemmar i Umeå Brottning

Ett nytt år stundar och vi har ännu en säsong med träning, tävling och trevligt umgänge att se fram emot. I Umeå Brottning betalar vi både medlemskap och träningsavgift terminsvis. De nya fina lokalerna och det höga deltagandet på tävlingar och läger, gör att vi i år höjer träningsavgiften något.  

Årsmötet i oktober fastställde terminsavgifterna för 2020
•         medlemsavgift för enskild medlem 150 kr
•         medlemsavgift för familj 300 kr
•         träningsavgift för enskild medlem 700 kr
•         träningsavgift för familj 900 kr
•         totala avgiften för aktiv enskild medlem blir 850 kr/termin och för familj 1200 kr/termin.

Styrelsen uppmanar alla att utan dröjsmål registrera sig och betala för kommande termin. Klicka här för att komma till betalningssidan.

Väl mött på träning och tävling,

Mårten Hetta, Kassör Umeå brottning

Läs hela inlägget »

Brottarlekis
Nu öppnar vi anmälan till Brottarlekis för vårterminen 2020.

Vi kommer att starta den första träningen onsdagen den 5 februari kl. 18.00 och därefter köra tio tillfällen med uppehåll v. 10 och v. 16.

Information om vilka som har fått plats kommer att lämnas via mejl cirka två veckor före terminsstart. Barn som deltog förra terminen har platsgaranti men måste anmäla sig via formuläret på hemsidan. 

Länk till intresseanmälan.

Med vänlig hälsning, Kristina

Teknikgruppen
Även för Teknikgruppen är nu intresseanmälan öppen för vårterminen 2020. Barn som deltog förra terminen garanteras plats och behöver inte göra någon intresseanmälan.

Länk till intresseanmälan.

Brottare i Teknikgruppen erbjuds att träna tisdagar. I dagsläget består Teknikgruppen av två grupper. Den ena gruppen tränar 17.30-18.40 och den andra tränar 18.40-20.00.

De yngre brottarna, 2011 och yngre tränar 17.30 - 18.40. 
De äldre brottarna, 2010 och äldre tränar 18.45 - 20.00.

Undantag från ovanstående kan förekomma men som regel gäller ovanstående.

Man fortsätter i  den grupp som man brottades i under hösten 2019.
 
Terminen startar tisdagen den 14 januari. 

Tid: 
17.30-18.40 Grupp 1 (2011 och yngre)

18.45-20.00 Grupp 2 (2010 och äldre)

Uppehåll v.10 (sportlov)  och v. 16 (påsklov) samt övriga dagar då barnen har ledigt från skolan.

Termien slutar den 12 maj. 

Med vänlig hälsning, Daniel

 

Läs hela inlägget »

Trikåer finns nu för utprovning av storlek. De kommer att finnas i hallen efter träningspassen på måndag, tisdag och onsdag denna vecka. Därefter kommer en beställning att göras. Prata med ansvarig tränare om ni har frågor.

Läs hela inlägget »
loading...

Kanske ett rekord!? 21 brottare från Umeå körde stenhårt på serietävlingen i Härnösand i lördags. Jättekul att vara ett så stort gäng, det är fint att se hur alla brottare tävlar, kämpar och stöttar varandra. Om vi vinner eller förlorar är mindre viktigt så länge vi har vår fina kamratskap och sammanhållning. Nybörjarbrottarna Ludvig, Frank, Mathilda och Ted gjorde strålande insatser på sin första tävling. 

Maya fick utmärkelsen dagens kämpe för att förmågan att inte ge upp och David gick en hård match mot både motståndare och mjölksyra och vann. Vilket gäng!

Kämpaglöd, skratt och tårar. Bra jobbat allihopa! Oscar, Edwin, Mathilda, Viggo, Ignacio, Ted, Olga, Ingrid, Love, Assar, Devin, Alfons, Ludvig, Eric, Maya, Albin, Evert, Theodor, Frank, David och Simon.

Läs hela inlägget »

Den 24-26 januari är det dags för första upplagan av Sundsvall Wrestling Open. Tävlingen vänder sig till de brottare från klubben som var med på Umeå Wrestling Battle, alltså i princip Tävlingsgruppen och Elitgruppen samt någon enstaka från Teknikgruppen. Prata med ansvarig tränare i respektive grupp om du är osäker. 

Vi planerar att göra en stor klubbaktivitet av detta och hoppas därför att så många som möjligt är sugna på att delta. Det vore kul om även många föräldrar vill följa med!

Resa
Resan planeras med tåg från Umeå C till Sundsvall C fredag 14.21-17.01 samt tillbaka söndag 15.19-18.40. 

Boende
Boende planeras i fyrbäddsrum på First hotel i Sundsvall, cirka 1,7 km från tävlingshallen. Vi kommer att fördela ut anmälda brottare och vuxna på de olika rummen. 

Egenavgift
Egenavgiften för brottare blir 600 kr och för medföljande vuxna cirka 1000 kr (självkostnadspris). I egenavgiften för brottare ingår resa, boende och anmälningsavgift och för medföljande vuxna resa och boende. 

Anmälan
Anmälan är bindande och sker via formuläret nedan senast den 2 december. 

Funderingar?
umebrottning@gmail.com

Anmälan Sundsvall Wrestling Open 24-26 januari 2020

Sista anmälningsdag var den 2 december. Anmälan är stängd. 
Läs hela inlägget »
loading...

I helgen har ett rekordstort gäng bestående av 15 brottare och tre ledare från Umeå deltagit i VVV Cup i Vasa, Finland. Tävlingen hade lockat cirka 160 brottare från stora delar av Finland och Umeå Brottning var den exotiska fågeln från väst! Umeå Brottning slutade på en hedrande tredje plats i klubbsammanställningen, endast slagna av hemmaklubben Vaasan Voima-Veikot och storklubben Ilmajoen Kisailijat.
Lördagen avslutades med thaimat av bästa sort samt tilläggspåfyllnad av glykogendepåerna genom ett lass finsk lakrits!

Nedan kan du läsa om Umeåbrottarnas insatser.

Isak Malmqvist svarade för tävlingens snyggaste nacksving och gick obesegrad genom tävlingen. Vilket krutpaket Isak är. Grattis till guldet!

Oscar Gellerstedt tävlade i Isaks viktklass och bjöd på fin brottning. Matchen mot Isak var knallhård och slutade oavgjort 4-4 där sista poängen fällde avgörandet. Oscar slutade trea och visade att han med lite mer träning blir att räkna med. Härligt!

Simon Sjögren Palmgren fick vänta länge och väl innan det äntligen var dags för honom att gå upp på mattan. Simon stötte på finsk granit två gånger om men han kommer igen till nästa tävling. Bra jobbat Simon, du är modig som är med!

Axel Nilsson hamnade i en stentuff klass där han fick inte mindre än fem matcher. Det är kul att Axel är tillbaka på tävlingsmattan efter skadeuppehållet och han visade med sin brottning att han blir att räkna med framöver. Axel bjöd på några fina kast och landade på två vinster och tre förluster och slutade med det på fjärde plats. Kul att du är tillbaka Axel!

Gustav Gellerstedt brottades i samma klass som Axel Nilsson. Gustav var inledningsvis ganska spänd och nervös och hade svårt att få brottningen att stämma. Efter några tunga förluster fick dock Gustav chansen att i sista matchen visa vad han går för. Teknisk överlägsenhet och 8-0 där var en skön revansch och en härlig avslutning på en något dyster tävling. Du kommer igen Gustav, fortsätt kämpa!

Max Gustafsson ställdes mot några riktiga kanoner i sin klass. Han bjöd på ömsom vin, ömsom vatten, fick med sig några sköna vinster och lyckades med ett par riktigt snygga kast. Det är inte lätt att slå lejonen i lejonkulan men Max lyckades med det två gånger om. Trea i en mycket tuff viktklass är ett gott betyg. Bra jobbat Max!

Oliver Pihl fick också motstånd av bästa sort. Först genom en match mot en riktigt duktig kille i 65 kg och därefter i extramatchen mot segraren i 60 kg. Oliver stod upp riktigt bra i stående men i parterren hade han svårt att hålla emot. Med mer träning kommer talangfulle Oliver kunna matcha dessa killar, det handlar bara om att hänga i. Brottning är ett livstidsåtagande Oliver, nu vet du det!

Axel Uusimäki var tillbaka på tävlingsmattan efter ett längre uppehåll. Även han mötte tufft motstånd och fick aldrig riktigt möjlighet att komma in i matchen. I extramatcherna visade Axel upp delar av sitt breda kastregister! Det är roligt att du är tillbaka i gammal god tävlingsform Axel!

Karin Hetta inledde tävlingen med en stabil fallseger. I andra matchen mötte hon klubbkompisen Maja Wikman och i den matchen drog Karin det längsta strået efter några fina dyk och ryska skruvar. I sista matchen stötte Karin på patrull när hon ställdes mot blivande segraren. Silver till Karin efter fin brottning är inte illa på första tävlingen utomlands. Grattis Karin!

Maja Wikman har gått rejält framåt under hösten. Hon uppträder med en helt annan pondus på mattan och visar att hon tycker det är kul att brottas! Med lite mer träning, tuffhet och fokus på dykförsvar kommer Maja bli ännu mer svårbemästrad vid nästa tävling. Det blev ett visst antiklimax att Majas motståndare i sista matchen inte dök upp. Vinst på WO och bronset var i hamn. Grattis till en fin insats Maja och kul att du hängde med!

Alwa Frech Irgum hade bara en motståndare i klassen och fick därför bara en ordinarie match. Genom snabbhet och god teknik kunde Alwa vinna någorlunda komfortabelt. Alwa fick även två extramatcher mot lite lättare tjejer som hon också vann. Den viktigaste lärdomen efter tävlingen är att hon måste bli lite bättre på att värdera situationerna för att inte slå dit sig själv. Grattis till guldet Alwa!

En kvartett Umeåbrottare – Noah, Evert, Theodor och Albin - och en trio finska brottare deltog i klassen P 11, 45 kg.
Noah Granqvist har inte tävlat på länge och väl och det syntes! Han måste nämligen ha lagrat allt brottningssug i musklerna sedan förra tävlingen och i Vasa släppte han loss den inneboende kraften! Noah vann samtliga matcher på teknisk överlägsenhet och utan att släppa så mycket som en poäng. Stort grattis Noah och kul att du är tillbaka!

Theodor Hübinette slutade tvåa efter seger över Albin i en mycket jämn och hård match samt en fallseger över en finsk kille. Theodor är en riktig solstråle, lugn och trygg på mattan och med ett ständigt leende på läpparna. Det känns som ett vinnande koncept! Grattis till silvret Theodor!

Evert Dahlgren stod inte riktigt att känna igen. Han såg spänd och nervös ut och fick inte riktigt till sin brottning. Han besegrade Theodor men förlorade sedan mot killar som Theodor i sin tur besegrat och som en Evert i normalt slag skulle ha slagit. Det blev därför ingen medalj för Evert men väl många nya erfarenheter. Evert var inte nöjd med tävlingen och det i sig lär vara bränsle för revansch på nästa tävling. Du kommer tillbaka Evert, var så säker!

Albin Nilsson bjöd på allt mellan himmel och jord. Fina kast från stående och parterr men också mindre lyckade kastförsök där han själv hamnade på rygg. Albin visade i sina bästa stunder att han kan slå precis vem som helst. I sina sämsta stunder visade han att det är viktigt att de bästa stunderna inträffar lite oftare. Albin har fin teknik och rör sig bra men blir ibland lite för försiktig. Med fyra brottare i samma vikt- och åldersspann (och fler på hemmaplan) är det ingen brist på sparring i klubben så med fortsatt träning kommer Albin att bli ännu bättre, det är ett som är säkert. Bra jobbat Albin!

Vi summerar en mycket lyckad helg i Vasa som bjöd på brottning av yppersta klass och vi tar med oss ett lass medaljer och nya erfarenheter hem till Umeå. Att resa med detta gäng är en fröjd! Vi hoppas på ett lika stort gäng när det är dags för Sundsvall Wrestling Open den 24-26 januari!

Ett stort tack till Magnus och Alexander som följde med som ledare.

Kom ihåg, in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Vid tangenterna: Samuel Eriksson

Artikel i VK om VVV Cup
Resultatlista
Brottlott
Bildgalleri på Umeå Brottnings Facebook

Rolig video på Umeå Brottnings Facebook
Isak Malmqvists nacksving

Läs hela inlägget »

Umeå Brottning har nöjet att bjuda in er till julbad på Aquaarena (Storsjöhallen) i Holmsund lördagen den 14 december kl.17.00-19.00. 

Det går bra att komma en kvart före bokad tid för att hinna byta om. En kvart efter bokningstidens slut vill vi att ni är färdigduschade och klara i omklädningsrummen. Det går bra att ta med sig fika och sitta inne i Aquarenan och fika. Ingen badbevakning under uthyrd tid. Badbevaka varandra. Detta innebär att om ditt eller era barn ej kan simma måste ni vara med i hallen.Om något skulle hända finns livräddningsutbildad personal i huset som ni snabbt kan tillkalla via telefon.

Medtag hänglås. 

Hoppas att vi ses!

Med vänlig hälsning,
Tomtefar

Aquarena, Storsjöhallen
Solbackavägen 18, 913 34 Holmsund
090-16 35 44
https://goo.gl/maps/3JoXqWEVw6Mnffxx7

Läs hela inlägget »
Här kommer lite information till det superhärliga gäng från Umeå Brottning som ska åka med till Vasa och tävla på VVV-Cup nästa helg. Det blir inte mindre än 18 personer från Umeå som tar turen över till Vasa - nytt säsongsrekord! 

För att vara lite miljövänliga samordnar vi transporten till och från hamnen. Fyll i formuläret nedan så får ni återkoppling via mejl. 

Samling
Vi samlas på ICA Kvantums parkering (vid träningshallen på Mariehem)
kl. 16.50 fredagen den 15 november för gemensam resa till Holmsund. De som bor i Holmsund eller på annat sätt är helt offside anger detta i formuläret. Vi samordnar även transporten på tillbakavägen på samma sätt. 

Egenavgift
Egenavgiften blir 700 kr och kommer att faktureras. I egenavgiften ingår resa tur och retur, anmälningsavgift till tävlingen, lunch på hallen, transfer till och från hamnen i Vasa/boendet/hallen, samt boende inklusive frukost.

Resa
Vi åker med färjan
M/S Wasa Express från hamnen i Holmsund fredagen den 15 november kl. 18.00 och ankommer till hamnen i Vasa kl. 23.30. Återresan avgår söndagen den 17 november kl. 08.00 från Vasa och vi beräknas kliva i land i Holmsund kl. 11.30. 

Boende
Vi bor på
EC Hostel i Vasa. Frukost och sängkläder ingår.

Fickpengar
Det som inte ingår i egenavgiften är middag på fredag på båten för de som önskar, middag på lördag på restaurang i Vasa samt eventuella fickpengar för övriga inköp. 

Kortbetalning funkar fint i Finland. Tänk på att betalkortet då måste vara öppet för utlandsköp. Finland har Euro som valuta. 

Packning
Glöm inte brottarskor, röd och blå trikå, sporttejp om du saknar skydd för skosnörena samt ombyte och duschgrejor. Vi reser i Umeå Brottningskläder (alla som har). Umeå Brottnings-t-shirtar finns att köpa på hallen för 150 kr. 

Ta gärna med något roligt spel eller annat som kan fungera som gruppaktivitet. 

Övrigt
Alla som åker med måste ha en giltig tävlingslicens. Kontrollera att du har en sådan och hör av dig omedelbart i annat fall!

Vid resor inom EU är det bra att ha försäkringskassans resekort. 

Tävlingsinformation

Vaasan Voima-Veikot 
Vaasan Voima-Veikot på Facebook
Umeå Brottnings Facebooksida - här kommer det rapporteras flitigt!

Det här ska bli riktigt roligt! Ladda järnet i helgen, nästa helg blir det åka av! Kom ihåg att fylla i formuläret nedan!

Formulär för deltagande i VVV-Cup i Vasa

Alla brottare och ledare som ska följa med på tävlingen i Vasa måste fylla i detta formulär.

 • Exempelvis 040404
 • För alla som har
 • Ange om du har behov av specialkost och i sådant fall vad.


Läs hela inlägget »

Umeå Wrestling Battle - one day to go!

288 wrestlers, 44 teams, 9 countries

4 mats plus one warm-up mat

Livestream from all mats - links will be published here Saturday
morning.


Weigh-in at Scandic Syd from 14.00-15.30 or at Umeå Energi Arena from 18.00-20.00. Saunas at both places.

Info letter for all teams

Please read it carefully. All teams will get a printed copy as well.

Contact us if you have any questions!

www.umeawrestlingbattle.com
umebrottning@gmail.com
+46-702130728

Läs hela inlägget »

I helgen är det Umeå Wrestling Battle!

Hoppas alla i Umeå Brottning är laddade!

* Till alla funktionärer, det är mycket viktigt att ni dyker upp på det pass ni är uppsatta på och på utsatt tid. Tävlingen hålls på Umeå Energi Arena, inte på Marielund om någon har missat det.

* Till alla Umeåbrottare som ska delta i huvudtävlingen. Invägningen är på fredag och alla som ska tävla måste dyka upp på invägningen. Det går bra att väga in på Scandic syd kl. 14-15.30 eller på Umeå Energi Arena kl. 18.00-20.00. Prata med din tränare om du undrar över något.

* Nybörjarträffen för de nyaste brottarna kommer att starta cirka kl. 13:30 på lördagen. Daniel Renström svarar på frågor kring det: teknikgruppen.umeabrottning@gmail.com

Väl mött i helgen och stort lycka till alla Umeåbrottare!

All info om tävlingen finns på www.umeabrottning.se

Läs hela inlägget »

Sovutrustning
Hej! I helgen är det Umeå Wrestling Battle! Det kommer ett antal utomnordiska brottare till tävlingen som är i behov av liggunderlag/madrasser, sovsäckar/täcken och kuddar. Om ni har några sådana och är beredda att låna ut dem över helgen vore det kanon.
 
Hör av er till Fredrik Fridholm via mejl eller telefon och meddela vad ni kan låna ut.  

fridholmfredrik@hotmail.com
07257453980725745398

Bakning
Hej!

Nu behöver vi fylla på kakförrådet inför vår tävling! Vi behöver 6 stycken typ långpannekakor (ca 30st/plåt).

Ni som inte har möjlighet att närvara i helgen, passa på att baka en kaka och lämna in denna på fredag på tävlingsarenan.

Hör av er till Kristina Johansson via mejl eller telefon och meddela vad ni kan baka.
haljegard@gmail.com
073-0567224

Läs hela inlägget »

Hej allihopa!

Här kommer äntligen schemat till Umeå Wrestling Battle! Det kan hända att justeringar måste göras eller att det behövs folk till något som vi ännu inte känner till men grunden kommer att se ut så här. 

Det går att klicka på dokumentet för att ladda hem det om det är svårt att läsa. 

Hitta dig själv/din familj i schemat. Är det så att tiden inte passar, försök i första hand att själv byta med någon. Om något är oklart gällande schemat, hör av dig till Anders Pihl: anders.pihl@live.se 

Ni som har pratat med Samuel Eriksson och inte hittar ert namn i schemat, vi räknar med att ni ska jobba och kommer att stoppa in er i schemat också! 

Det kommer att finnas jobb för fler personer på fredag förmiddag och dag den 18 oktober. Hör av er om ni har möjlighet att hjälpa till från fredag kl. 08.00-15.00 (eller några timmar under denna period), umebrottning@gmail.com

Tillsammans kommer det här bli en kanontävling och en fantastiskt rolig helg!

Kom ihåg, in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Läs hela inlägget »

Arkiv

Facebookflöde

Länkar

-

Senaste nyheter