Myhi turnaus, Ilmajoki, Finland

Efter en helg i Ilmajoki har vi samlat nya erfarenheter och framför allt haft väldigt roligt tillsammans. Det blir en speciell sorts stämning när man reser och tävlar individuellt men stöttar varandra som ett lag. Isak, Albin, Evert, Theodor och inte minst dubbel-Axel ska ha en stor eloge för att de bygger stämningen tillsammans. Det vi har sett i helgen av brottningarna är att träningen som vi genomför börjar synas på mattan.
 
Axel U
Deltar i en mycket tuff ungdomsklass, 80 kg, men visar att han kan slå vem som helst när nerverna är på plats. Mycket av de tekniker som gnuggats på träningarna kom nu fram och gav seger i den första matchen på ett övertygande sätt. Efter den följde en match mot klassens segrare och här var det väldigt nära att vi hade haft Axel i final. En välförtjänt 3:e plats ska du vara stolt över, för det är vi!
 
Axel N
I ungdom 55 kg börjar Axel N så smått växa sig in i och gjorde kanske sin bästa tävling rent brottningsmässigt. Att se tekniker som utsida arm, armdrag och att växla sidor när det inte fungerar var härligt att se.  Efter två segrar, och sin bästa match mot finalisten från Sundsvall, slutade Axel efter några förluster på en hedrande 4:e plats.
 
Evert
Här var klassen ett nummer för stort, helt klart. Dock ska Evert ha en stor eloge för inställningen.  Det fanns en offensiv vilja där poängen var rätt nära i första matchen och dagens härligaste fråga ställdes: `Magnus var det där den gamla Evert?`. En fråga som kommer från en tävling där Evert inte var sig lik och var ovanlig passiv. Nu var du tillbaka på spåret full med fart och kraft och med lite mer teknikträning så är du där Evert.
 
Albin N
Inställning är även här på plats och efter två matcher i en klass även den numret för stor kom frågan "Pappa, när är nästa tävling och vart ska vi åka?" Viljan är som sagt på plats, så nu kör vi på Albin!
 
Isak M
Isak har visat upp en stark utveckling under året och radat upp segrar på tävlingar, bland annat i Wasa såg vi ”årets nacksving”. Nu ställdes dock Isak inför en smått omöjlig uppgift då första matchen gick mot Finlands bästa brottare i ungdom 48, Oliver Pada. Efter två tunga matcher visade Isak som vanligt att han tycker bättre om att vinna, men det goda humöret kommer tillbaka snabbare nu än tidigare. Vi ser fram emot nästa tävling med Isak då revansch lusten troligt är STOR.
 
Theodor H
Vad ska man säga om Theodor? Nacksving seger på fall, nacksving seger på fall och avslutningsvis nacksving seger på fall och GULD! Du har en bra nacksving, inget snack om det, men sen är det bästa att du vill verkligen vill veta allt och frågar upp för att lära mer. Riktigt kul att du är med och nästa träning vill vi se ett kryss.
 
Tack alla för helgen, nu har ni gett bränsle så man klarar en arbetsvecka till!
 
Magnus Nilsson 

Resultatlista

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter