Bodenbrottningarna

loading...

Nio brottare från tävlingsgruppen lämnade björkarnas stad vid kl.06.00 på lördagsmorgon för att styra kosan norrut. Målet var Boden och nåddes efter tre timmar i snörök. Efter läkarkontroll och invägning påbörjades en tre timmar lång väntan innan matchlistor för de drygt hundra brottarna från Sverige, Norge och Finland var färdiga.

Resultatet blev 3 guld, 2 silver, 3 brons samt en 4:e plats.

Först ut var Alfons Andersson som gjorde sin första match i GR11. Motståndet var tufft men Alfons beslutsamhet och dynamiska brottning gav honom en välförtjänt poängseger där vi bland annat bjöds på ett fint kryss. Andra matchen blev en intern uppgörelse bröderna Andersson emellan där ingen av dem sparade på krutet och där Alfons drog det längsta strået med en fallseger. En fallseger som sedan följdes upp av ytterligare två fallsegrar och Alfons vann därmed gruppen GR11, 34kg.

Viggo Andersson fick börja dagens tävlingar med att möta sin bror och klubbkompis i en stenhård men jämn batalj. Urladdningen var total och det bjöds på väldigt fin teknisk brottning där Viggo till slut fick se sig besegrad på fall. Andra matchen blev också stenhård och jämn. Efter mycket slit fick Viggo se sig besegrad även där. Tråkigt nog så blev det inga fler matcher för Viggo, som var taggad till tänderna, då motståndarna i kommande två matcher lämnade WO (utan att, vilket är kutym, meddela oss innan). Viggo fick åka hem med ett brons i GR11, 34kg.

Devin Svärling var som vanligt väldigt peppad och öppnade sin första match med väldigt fina tekniker. Mot det internationella motståndet hade han tyvärr inte marginalerna på sin sida och åkte på fall. Kanske påverkade det kommande matcher då Devin såg lite spänd ut och fick inte riktigt ut den fina brottning han har i sig. Devin kämpade på som en galning och gjorde en väldigt fin sista match som var oerhört jämn men fick återvända söderut med en 4:e plats och många erfarenheter rikare i GR11, 43kg.

Albin Nilsson gick en stenhård första match mot klubbkompisen Theodor där han efter en bestämd ingång på matchen fick se sig besegrad. Andra matchen blev väldigt jämn där man kunde se att Albin laddat om rejält. Snöpligt nog slutade den i fallseger för motståndaren. I Albins sista match var det inget snack om saken och Albin visade det internationella motståndet att dennes skuldror gör sig bra mot mattan. Fallseger fick avluta Albins tävlingsdag och han belönades med en bronspeng i GR14, 44kg.

Theodor Hübinette gjorde processen kort för alla sina motståndare och pangade hem 3 stycken fallsegrar. Trots psykningsförsök och guldskor kunde ingen rå på Tottes glada humör och otroligt fina brottning. Obesegrad kammade Theodor hem guldet i GR14, 44kg.

Evert Dahlgren fick se sig besegrad på poäng mot det finska motståndet i dagens första match. En jämn batalj där matchbilden böljade fram och tillbaka. Evert fick dock göra sin livs match och bjöd på oerhört fin och teknisk brottning i dagens andra match. Efter turneringens finaste mara som direkt följdes upp av ett superfint arm/huvudkast kunde Evert mycket stolt ta hem en fallseger. När Evert lix hade fått upp farten så dammade han till med ännu en fallseger i bronsmatchen och tog således brons i GR14, 48kg.

Maya Wikman fick efter en väldigt lång väntan gå sin första match för dagen. Maya, som kämpade på ordentligt, kom inte riktigt in i matchen och fick se sig besegrad på fall. Maya har tagit enorma kliv under hösten och vintern och fick äntligen utdelning i dagens andra match där hon efter ett mycket fint försvar mot bendyk kom runt på motståndarens rygg och bröt runt henne till en fallseger. Maya fick lämna Boden med ett silver i WW14, 50kg.

Dagens hjälte Simon Sjögren Palmgren fick efter åtta timmars väntan gå sin första match för dagen. Kanske märktes denna frustration i intensiteten då matchen drog iväg i ett oerhört högt tempo. Simon fick till en början utdelning för sina tekniker mot det finska motståndet men fick inte riktigt till det när matchen hamnade på mattan. Det höga tempot tog ut sin rätt och motståndaren kunde arbeta sig mer och mer in i matchen. Det blev förlust på teknisk men en riktig kämpar insats för Simon som, i sin brottning, har tagit stora steg framåt senaste tiden. Vi lyckades ordna en extra match för Simon där han, lite mer avspänd, fick utdelning för sina tekniker och vann övertygande på fall. All väntan till trots så sviktade aldrig Simons glada humör och vi föräldrar och ledare är enormt imponerade av tålamodet. Ett silver i GR14, 57kg blev facit för Simon.
 
Isak Malmqvist gick från klarhet till klarhet och släppte inte en enda poäng på sina tre matcher. Med ett oerhört lugn och med en mogen brottning blev det fallseger i alla matcher och guld i GR14, 48kg.

Stort tack till Erica och samtliga föräldrar som gjorde denna långa dag både rolig trevlig.
 
/Jonas Andersson

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter