VVV Cup i Vasa

loading...

I helgen har ett rekordstort gäng bestående av 15 brottare och tre ledare från Umeå deltagit i VVV Cup i Vasa, Finland. Tävlingen hade lockat cirka 160 brottare från stora delar av Finland och Umeå Brottning var den exotiska fågeln från väst! Umeå Brottning slutade på en hedrande tredje plats i klubbsammanställningen, endast slagna av hemmaklubben Vaasan Voima-Veikot och storklubben Ilmajoen Kisailijat.
Lördagen avslutades med thaimat av bästa sort samt tilläggspåfyllnad av glykogendepåerna genom ett lass finsk lakrits!

Nedan kan du läsa om Umeåbrottarnas insatser.

Isak Malmqvist svarade för tävlingens snyggaste nacksving och gick obesegrad genom tävlingen. Vilket krutpaket Isak är. Grattis till guldet!

Oscar Gellerstedt tävlade i Isaks viktklass och bjöd på fin brottning. Matchen mot Isak var knallhård och slutade oavgjort 4-4 där sista poängen fällde avgörandet. Oscar slutade trea och visade att han med lite mer träning blir att räkna med. Härligt!

Simon Sjögren Palmgren fick vänta länge och väl innan det äntligen var dags för honom att gå upp på mattan. Simon stötte på finsk granit två gånger om men han kommer igen till nästa tävling. Bra jobbat Simon, du är modig som är med!

Axel Nilsson hamnade i en stentuff klass där han fick inte mindre än fem matcher. Det är kul att Axel är tillbaka på tävlingsmattan efter skadeuppehållet och han visade med sin brottning att han blir att räkna med framöver. Axel bjöd på några fina kast och landade på två vinster och tre förluster och slutade med det på fjärde plats. Kul att du är tillbaka Axel!

Gustav Gellerstedt brottades i samma klass som Axel Nilsson. Gustav var inledningsvis ganska spänd och nervös och hade svårt att få brottningen att stämma. Efter några tunga förluster fick dock Gustav chansen att i sista matchen visa vad han går för. Teknisk överlägsenhet och 8-0 där var en skön revansch och en härlig avslutning på en något dyster tävling. Du kommer igen Gustav, fortsätt kämpa!

Max Gustafsson ställdes mot några riktiga kanoner i sin klass. Han bjöd på ömsom vin, ömsom vatten, fick med sig några sköna vinster och lyckades med ett par riktigt snygga kast. Det är inte lätt att slå lejonen i lejonkulan men Max lyckades med det två gånger om. Trea i en mycket tuff viktklass är ett gott betyg. Bra jobbat Max!

Oliver Pihl fick också motstånd av bästa sort. Först genom en match mot en riktigt duktig kille i 65 kg och därefter i extramatchen mot segraren i 60 kg. Oliver stod upp riktigt bra i stående men i parterren hade han svårt att hålla emot. Med mer träning kommer talangfulle Oliver kunna matcha dessa killar, det handlar bara om att hänga i. Brottning är ett livstidsåtagande Oliver, nu vet du det!

Axel Uusimäki var tillbaka på tävlingsmattan efter ett längre uppehåll. Även han mötte tufft motstånd och fick aldrig riktigt möjlighet att komma in i matchen. I extramatcherna visade Axel upp delar av sitt breda kastregister! Det är roligt att du är tillbaka i gammal god tävlingsform Axel!

Karin Hetta inledde tävlingen med en stabil fallseger. I andra matchen mötte hon klubbkompisen Maja Wikman och i den matchen drog Karin det längsta strået efter några fina dyk och ryska skruvar. I sista matchen stötte Karin på patrull när hon ställdes mot blivande segraren. Silver till Karin efter fin brottning är inte illa på första tävlingen utomlands. Grattis Karin!

Maja Wikman har gått rejält framåt under hösten. Hon uppträder med en helt annan pondus på mattan och visar att hon tycker det är kul att brottas! Med lite mer träning, tuffhet och fokus på dykförsvar kommer Maja bli ännu mer svårbemästrad vid nästa tävling. Det blev ett visst antiklimax att Majas motståndare i sista matchen inte dök upp. Vinst på WO och bronset var i hamn. Grattis till en fin insats Maja och kul att du hängde med!

Alwa Frech Irgum hade bara en motståndare i klassen och fick därför bara en ordinarie match. Genom snabbhet och god teknik kunde Alwa vinna någorlunda komfortabelt. Alwa fick även två extramatcher mot lite lättare tjejer som hon också vann. Den viktigaste lärdomen efter tävlingen är att hon måste bli lite bättre på att värdera situationerna för att inte slå dit sig själv. Grattis till guldet Alwa!

En kvartett Umeåbrottare – Noah, Evert, Theodor och Albin - och en trio finska brottare deltog i klassen P 11, 45 kg.
Noah Granqvist har inte tävlat på länge och väl och det syntes! Han måste nämligen ha lagrat allt brottningssug i musklerna sedan förra tävlingen och i Vasa släppte han loss den inneboende kraften! Noah vann samtliga matcher på teknisk överlägsenhet och utan att släppa så mycket som en poäng. Stort grattis Noah och kul att du är tillbaka!

Theodor Hübinette slutade tvåa efter seger över Albin i en mycket jämn och hård match samt en fallseger över en finsk kille. Theodor är en riktig solstråle, lugn och trygg på mattan och med ett ständigt leende på läpparna. Det känns som ett vinnande koncept! Grattis till silvret Theodor!

Evert Dahlgren stod inte riktigt att känna igen. Han såg spänd och nervös ut och fick inte riktigt till sin brottning. Han besegrade Theodor men förlorade sedan mot killar som Theodor i sin tur besegrat och som en Evert i normalt slag skulle ha slagit. Det blev därför ingen medalj för Evert men väl många nya erfarenheter. Evert var inte nöjd med tävlingen och det i sig lär vara bränsle för revansch på nästa tävling. Du kommer tillbaka Evert, var så säker!

Albin Nilsson bjöd på allt mellan himmel och jord. Fina kast från stående och parterr men också mindre lyckade kastförsök där han själv hamnade på rygg. Albin visade i sina bästa stunder att han kan slå precis vem som helst. I sina sämsta stunder visade han att det är viktigt att de bästa stunderna inträffar lite oftare. Albin har fin teknik och rör sig bra men blir ibland lite för försiktig. Med fyra brottare i samma vikt- och åldersspann (och fler på hemmaplan) är det ingen brist på sparring i klubben så med fortsatt träning kommer Albin att bli ännu bättre, det är ett som är säkert. Bra jobbat Albin!

Vi summerar en mycket lyckad helg i Vasa som bjöd på brottning av yppersta klass och vi tar med oss ett lass medaljer och nya erfarenheter hem till Umeå. Att resa med detta gäng är en fröjd! Vi hoppas på ett lika stort gäng när det är dags för Sundsvall Wrestling Open den 24-26 januari!

Ett stort tack till Magnus och Alexander som följde med som ledare.

Kom ihåg, in wrestling there are no losers, just winners and learners!

Vid tangenterna: Samuel Eriksson

Artikel i VK om VVV Cup
Resultatlista
Brottlott
Bildgalleri på Umeå Brottnings Facebook

Rolig video på Umeå Brottnings Facebook
Isak Malmqvists nacksving

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter