Lyckad helg i Göteborg

loading...

Rapport från dag 1
Qurban ställdes mot tuffast möjliga motstånd då han bland annat fick möta regerande svenska seniormästaren i första matchen. Qurban tar med sig många nya erfarenheter hem. Framåt kvällen sken Qurban upp när han i ösregnet på Liseberg i armkrok med Albin skrattade ikapp med g-grafterna på Liseberg!

Gustav G. fick möta två riktiga kanoner och visade prov på god balans och fin teknik men hade svårt att själv få utdelning. Gustav har gjort stora framsteg under våren och med mer träning kommer han bli att räkna med framöver. Kul att se!

Även Albin visade att han vill vara med och kriga. Han hamnade i ett riktigt getingbo till viktklass och liksom Gustav ställdes han mot många väldigt duktiga killar. Albin är en krigare så han kommer helt säkert tillbaka!

Alwa gjorde två bra matcher och fick med sina motståndare på några riktigt fina tekniker. Med mer träning och rutin kommer Alwa bli rejält svårbemästrad!
Oskar tävlade i J 82 kg. En blick på poängtavlan efter första matchen visade smått otroliga 23-14! Knattarna får öka för att kunna matcha så kastvilliga juniorer! Oskar är obesegrad efter dag ett och ser väldigt stark ut!

Gustav M. hade länge ledningen i sin match men efter några oturliga situationer vände matchen och slutade i en snöplig förlust. Lärdomarna är dragna och idag väntar nya matcher.

Axel gick på som en ångvält i sin klass. Tre krossar och Axel går in i dag två med gott självförtroende och insikter om att han är en rätt hygglig brottare! Vilken utvecklingskurva den pojken har haft!

Ellen bjöd på årets match i andra omgången. I ledningen med 14 sekunder kvar på klockan när motståndarna genom en blixtaktion lyckades få med sig en tvåa. Klockan rusade mot full tid när Ellen i absolut sista sekunden (!) lyckades kvittera genom att komma runt på motståndarens rygg. Tre tvåor var och 6-6 men Ellen tog sista poängen och kunde därmed vinna. En rejält sliten Ellen är klar för poolfinal efter tre raka.
Håll tummarna för Umeås brottare idag!

Rapport från dag 2
Vid starten av tävlingsdag 2 var Axel, Ellen, Gustav M. och Oskar kvar i tävlingen.

Silver till Ellen efter förlust i finalen. Poängen sprang iväg lite men matchen var väldigt jämn. Gårdagens match då Ellen avgjorde i sista sekunden har etsat sig fast på näthinnan. Hur är det ens möjligt att avgöra en match i sista sekunden? Makalöst! Grattis till silvret Ellen!

Silver till Oskar efter stabil brottning. I matchen om guldet kom Oskar aldrig in i matchen men parterrförsvaret såg ohyggligt stabilt ut tävlingen igenom så lite finslipning i stående lär vara prio framöver. Annars var Oskars tredje match riktigt snygg: arm- och huvud, arm- och huvud, pang, pang och teknisk överlägsenhet. Grattis till silvert Oskar! 

Brons till Gustav M. efter en lite märklig tävling med flera WO-segrar. Alla segrar räknas! Grattis Gustav.

Umeås fjärde brottare på mattan på söndagen var Axel. Han gjorde en fin avslutning men kunde inte riktigt mäta sig med medaljörerna i klassen denna gång. Grattis till en fin turnering Axel!

Bra jobbat även av Qurban, Alwa, Albin, Gustav G. som förutom att brottas själva har peppat och stöttat de Umeåbrottare som varit kvar i turneringen!

Direktflyget till Umeå är inställt så det blir nattåget hem. Tur att SJ levererar när SAS leverans uteblir.

Tack till Magnus och Eva som åkte med som ledare och som har servat med marksupport och peppat Umeås brottare under helgen!

Bra jobbat alla Umeåbrottare! Vid tangenterna, Samuel Eriksson


Resultatlista

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter