Framgångar på Norrländska Elitbrottningarna för Umeås brottare!

Vid helgens stora internationella hemmatävling Norrländska Elitbrottningarna avgjordes totalt 342 matcher och vid ett antal av dessa stod en Umeå-brottare på mattan. Umeås trupp utgjordes av tolv starka hemmabrottare av varierande storlek och med olika grad av erfarenhet.

Av våra yngsta förmågor på den stora tävlingen visade Vide, Karin och Evert upp oerhört aktiv brottning med kämpaglöd som heter duga!

Vide vann sin första match men hade lite otur i andra där han hade motståndaren i fallhotande läge flera gånger men utan att lyckas etablera tillräcklig kontroll för att lägga honom på fall.

Karin fick en längre väntan innan sin första match men väl på mattan var hon laddad till tusen. Karin gjorde en kanonstart på matchen och tog ledningen med 4-0. Det såg stabilt ut men matchen vände när hon fastnade i ett krångligt parterrläge som slutade i fallförlust. Med lite träning på situationen kommer det vara Karins hand som åker upp i luften nästa gång!

Evert gjorde kanonmatcher rakt igenom och hans sprudlande energi formligen överrumplade motståndarna. När halvnelson inte fungerade tillfredsställande bidrog Everts kreativa förmåga till att kopplingen i stället kunde användas till en helt ny typ av rullning som inbringade många friska poäng. Evert slutade tvåa i sin viktklass.

I getingboet pojkar 48 kg stod Umeå med tre starka representanter, Gustav G, Behzad och Axel. I viktklassen fanns även deltagare från Litauen och Finland.

Behzad var först upp, mot vad som skulle visa sig senare, blivande silvermedaljören i klassen. Han fick inte riktigt chansen att komma in i matchen utan åkte på ett hårt nacksving till fall. I andra matchen såg det annorlunda ut och Behzad var redo och taggad till tårna. Han fick med sig några fina poäng men det räckte inte hela vägen denna gång. Behzad mötte hårt motstånd men visade att han också är en hårding. Bra jobbat!

Axels första match var väldigt spännande. Motståndaren förde inledningsvis matchen och kunde ta ledningen, vilket Axel inte ville tolerera. Med ett stort gäng klubbkamrater, tränare släktingar och entusiastisk – och högljudd! - hemmapublik i ryggen kunde Axel mobilisera kraft och vända på matchen. Fenomenalt fokus och fin teknik gjorde att Axel mycket rättvist gick segrande ur matchen! Starkt!

Gustav G. fick också en tuff start mot den blivande Norrlandsmästaren men en kontring i andra blev till en häftig föreställning som inbringade massor av poäng. Även om matchen slutade i förlust var det roligt att se Gustavs utveckling och potential! Du är på gång Gustav!

Alva fick bara en match men väl där visade hon prov på både fokus och energi. Hon styrde matchen på ett bestämt och tufft vis och vann en övertygande 8-3 seger. Grattis Alva till Norrlandsmästartiteln!

Över till brottarna från Elitgruppen.

Max var tyvärr krasslig under helgen och det både kändes och syntes. Även om matcherna blev tuffa och viljan fanns där var det synd att vi inte fick se Max i sitt rätta jag på hemmaplan. Men vi fick se en fin insats och en hel del fina försök trots allt.

Oliver visade prov på mycket känsla i sina matcher men hade svårt att få kontroll på sina motståndare, vilket gjorde att matcherna snabbt rann iväg poängmässigt. När Oliver får in hur han ska kontra och hänga på, kommer han bli svårslagen!

Ellen visade en lugn och samlad brottning med mycket känsla. Hon jobbade med stort tålamod metodiskt in sina grepp och nyttjade motståndarens obalans gång på gång. Silver till Ellen efter fyra fina matcher. Grattis!

Viktor stod utan motstånd fick han gå upp inte en utan två viktklasser, en skillnad på tio kilo! Det märktes att han var lite lätt men Viktor antog utmaningen och bjöd upp till match. Trots bra och stabila insatser och stor beslutsamhet blev det en övermäktig uppgift för Viktor att rubba motståndarna som helt enkelt blev för tunga. Han gjorde mycket fina matcher och visade prov på sin utomordentliga snabbhet, smidighet och förmåga att kunna vända i nästan omöjliga lägen. Dessutom bjöd han på en av tävlingens mest spännande matcher som snöpligt nog slutade med poängförlust, 12-11.

Sist men inte minst har vi Gustav M. som brottades stabilt genom hela tävlingen. Han kontrollerade alla sina matcher utan att förhasta sig och jobbade lugnt och metodiskt. Efter totalt sex matcher och sex inkasserade segrar stod Gustav högst upp på pallen i både junior- och seniorklassen! Imponerande!

Tränarteamet tackar alla brottare för en väl genomförd hemmatävling och ser fram emot att hjälpa till att vässa tekniken ytterligare till kommande tävlingar. Bra jobbat alla brottare!


In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Mediebevakning av Norrländska Elitbrottningarna

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter