Silver och fjärdeplats på Öresundsträffen

loading...

Umeå Brottning tog ett silver och en fjärdeplats på Sveriges näst största tävling Öresundsträffen som i helgen avgjordes i Helsingborg. Årets upplaga hade lockat 526 brottare från 86 klubbar i Sverige, Danmark, Tyskland och Norge. 

Gustav Månsson vägde in i senior 87 kg men fick hoppa upp ett pinnhål till 97 kg då antalet invägda i 87 kg bedömdes för lågt. Detta hindrade dock inte Gustav från att gå fram som en ångvält i tävlingen. I de två inledande omgångarna gjorde Gustav som han ville. Siffrorna 11-1 och 9-0 säger det mesta. Gränsen för teknisk överlägsenhet går vid 8 poängs skillnad. 

I finalen ställdes Gustav mot storfavoriten och hemmabrottaren Emil Sandahl. Sandahl slutade tvåa vid årets senior-SM efter att ha förlorat finalen med en hårsmån och har representerat svenska seniorlandslaget vid flera tillfällen, Gustav är själv förstaårsjunior! Sandahl visade dock klassen i finalen och Gustav fick nöja sig med silvermedaljen - denna gång! 

Även Viktor Terävä representerade Umeå i Helsingborg, i senior 77 kg. Liksom Gustav är Viktor fortfarande junior och detta var hans blott andra tävling som senior. Viktor inledde piggt och bjöd i första matchen på en mäktig parad när han vände en till synes given mara från motståndaren genom ett blixtsnabbt överhopp. Motståndaren blev helt överrumplad och Viktor avslutade snyggt med en fallseger. I övriga matcher hade Viktor svårt att komma åt sina motståndare. Han gjorde ändå en bra tävling och slutade fyra.

Umeå Brottnings juniorer blir att räkna med framöver, det visade de med eftertryck efter helgens insatser!

Vistelsen i Helsingborg avslutades med en chokladboll modell större, närmare bestämt 1/2 kg! Mättnadskänslan lär sitta i ett tag!

Resultatlista

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter