Trevligt slut på en fantastisk säsong

loading...
Tisdagens säsongsavslutning i energiparken på Gammlia blev ett fint slut på en lyckad säsong. Vädret var kanske inte på topp men det var god uppslutning och trevlig stämning. Med andra ord precis som vanligt när värden heter Umeå Brottning.

Ingen säsongsavslutning utan utomhusaktiviteter. Denna gång var huvudnumret dragkamp mellan Elitgruppen och barngrupperna. Vilka som vann? Barngrupperna så klart! De hade visserligen ett numerärt överläge i form av fler dragvilliga brottare på banan men det var ändå svårsmält att Elitgruppen fick stryk i två raka ”dragningar” mot klubbens betydligt yngre och mindre förmågor. Räkna med revanschsugna elitbrottare till nästa år! Grattis till segern ni barn som tillhörde det vinnande laget, imponerande! För er som undrar, nej, Elitgruppen lät inte barnen vinna, de gav allt men det hjälpte föga när barnen på andra sidan hade ännu mer att ge!

Efter korvätning, mingel och fika följde lite information om vad som händer till hösten samt en kort sammanfattning av året med fokus på Elitgruppen.

Nya lokaler och flytt
Den 26 augusti går flyttlasset till nya lokaler på Mariehem. Umeå Brottning flyttar till Kampsportens hus där vi blir granne med ICA Kvantum, Burger King och Gymnastikens Hus. Flytten är mycket efterlängtad och kommer innebära ett stort lyft för klubben. Information om nya träningstider, intresseanmälan för hösten och information om flyttdagen den 26 augusti kommer att läggas upp på hemsidan inom kort.

Summering av brottaråret för Elitgruppen
Säsongen 2017/2018 har varit helt sagolik för Elitgruppens brottare. Brottarna har deltagit i flera av de största och tuffaste tävlingarna i Europa och nästan varje gång har någon av Umeås brottare tagit medalj. Oskar, Gustav, Ellen, Amanda och Sofia har samtliga kallats på landslagsläger och Oskar och Ellen har under året representerat ungdomslangslaget i tävlingssammanhang. Nedan följer ett axplock av Umeåbrottarnas medaljskörd under året. 

Ungdoms-VM
Oskar Månsson - 19 plats

Öresundsträffen (Sveriges tredje största tävling)
Oskar Månsson - silver

Ungdoms-SM
Ellen Johansson - brons

Junior-SM
Oskar Månsson - silver
Gustav Månsson - brons
Amanda Andersson - brons
   
Tallinn Open (Europas och kanske världens största tävling)
Oskar Månsson - silver
Gustav Månsson - silver

Sun City Open (internationell tävling med deltagare från åtta länder)
Ellen Johansson - silver
Amanda Andersson – silver
Simona Bolla – silver

Soft Touch Open (Sveriges näst största tävling)
Sofia Eriksson Lif - guld
Oskar Månsson- guld
Gustav Månsson - silver
Axel Uusimäki – brons

Nordiska mästerskapen
Ellen Johansson - brons

Prisutdelning
Det är många som förtjänar priser, medaljer och hedersbetygelser för all tid och allt slit som läggs ned för att driva föreningen. Detta gäller även för alla brottare som kväll efter kväll ger allt på träningen för att fortsätta utvecklas och nå nya höjder.

I samband med avslutningen delades följande priser ut:

Pris för oändligt antal nedlagda träningstimmar kombinerat med flitigt tävlande och goda tävlingsresultat
Oskar Månsson
Gustav Månsson
Viktor Terävä
Amanda Andersson
Sofia Eriksson Lif
Ellen Johansson
 
Pris för oändligt antal nedlagda träningstimmar kombinerat med flitigt tävlande och goda tävlingsresultat samt avskedspris då hon flyttar tillbaka till Italien
Simona Bolla

Pris till tränarna för all nedlagd tid och förmedlad kunskap

Edvin Gladers träningspris
Max Gustafsson, Tävlingsgruppen
Amanda Andersson, Elitgruppen

Jan Markströms pris
För första gången har Umeå Brottning delat ut Jan Markströms pris, ett pris i Jan Markströms anda.

Syftet med priset är att uppmuntra till att vara en drivande kraft inom och för Umeå Brottningsförening.

Priset kommer bara att delas ut när det finns en lämplig kandidat, det vill säga det kommer inte att delas ut varje år och man kan bara få priset en gång.
 
I år har priset gått till Samuel Eriksson med följande Motivering:

Den här personen har ett stort engagemang och är en synnerligen drivande kraft inom och för Umeå Brottningsförening. Personen har lyft både grupper och individer inom föreningen. Personen har utvecklat föreningen på ett organisatoriskt och övergripande plan. Den här personen ser svårigheter som utmaningar och har förmågan att driva projekt i land, allt för att utveckla brottningen i Umeå. Den här personen är Samuel Eriksson.

Terminsstart och sommarträning
Njut av en skön sommar och välkommen åter till hösten. Elitgruppen kommer att fortsätta träna och på torsdagar kl. 18.30-19.30 är det uteträning för alla som törs och vill. Samling på Lövstigen 29 C.

Information om terminsstart, träningstider, intresseanmälan med mera kommer att läggas upp på hemsidan inom kort.

Tack för i år alla ni som är med och gör Umeå Brottning till föreningen utan förlorare! In wrestling there are no losers, just winners and learners!

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter