Tre medaljer på junior-SM!

Det blev medaljregn för Umeås brottare vid årets junior-SM som avgjordes i skånska Vinslöv. Trots att Oskar, Viktor, Gustav och Amanda samtliga är förstaårsjuniorer och därmed bland de yngsta i sina respektive klasser lyckades Umeåbrottarna få med sig tre medaljer hem till Umeå. Det är roligt att se att all hård träning på hemmaplan och på träningsläger har gett resultat och brottarnas utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt!

Oskar Månsson tog silver i 82-kilosklassen efter att ha vunnit sina två inledande matcher på teknisk överlägsenhet. Han släppte inga poäng på vägen till finalen, där han ställdes mot sin överman, tillika bronsmedaljören på senior-SM, Anton Olsson från hemmaklubben Ore. 

Gustav Månsson tog brons i 87-kilosklassen och var den som tog flest poäng på segrande Jakob Logård. Tyvärr ställdes han mot Logård redan i andra matchen i stället för i finalen. Bronsmatchen blev en jämn historia som Gustav vann på poängen 9-7 efter full tid. 

Amanda Andersson tog brons i 65-kilosklassen och visar att hon fortsätter att utvecklas och kommer att bli att räkna med framöver. 

Viktor Terävä i 77-kilosklassen hade inte en av sina bättre dagar och såg trött ut på mattan. En kombination av för lite återhämtning och förkylning gjorde att Viktor inte kunde göra sig själv rättvisa, men han kommer tillbaka, var så säker!

Sofia Eriksson Lif mötte stenhårt motstånd i tjejernas 57 kg. Mot blivande segraren Nova Bergman från Klippan fanns det inte mycket att göra men Sofia kommer igen på nästa tävling!

Summa summarum gör Umeås brottare det bästa junior-SM:et på mycket länge (kanske någonsin) och Umeå blir åttonde bästa klubb på mästerskapet! En imponerande insats av Umeås brottare!


Resultatlista

 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter