Lyckad tävling i Finland

I helgen har fyra killar från Umeå Brottning deltagit i Myhi Turnaus i Ilmajoki, Finland.

Ilmajoki bjöd på bistra -27 grader, men den finska arrangörsklubben bjöd på varmast möjliga mottagande genom att möta upp i hamnen i Vasa och skjutsa hela Umeåtruppen de dryga tio milen till Ilmajoki! 

Umeå var tävlingens enda utländska klubb, men tävlingen höll hög klass och Umeås killar bjöds på tufft motstånd från den samlande Finlands-eliten. 

Axel Uusimäki brottades i pojk/ungdom 65 kg. Han inledde piggt och vann sin första match på tekniskt efter flera fina kast. Axel brottades bra även i sina övriga två matcher, men fick ge sig i kamp mot betydligt äldre motståndare. Det är roligt att se Axel på mattan, alltid kastvillig och alltid sugen på att gå in och brottas! Bra jobbat Axel!

Viktor Terävä brottades i junior 77 kg. Förstaårsjunioren Viktor hade svårt att komma åt sina motståndare i de två inledande matcherna. Han blev lite för öppen, vilket motståndarna inte var sena att utnyttja. Tredje och sista matchen var Viktors bästa. Med större beslutsamhet än i tidigare matcher vågade Viktor äntligen fullfölja när läget uppenbarade sig och han fick med sin motståndare på ett finfint krysstag. Matchen var svängig och med många pauser på grund av blodvite och slutade med förslust på tekniskt, men siffrorna rann iväg och avspeglade inte hur jämn matchen ändå var. Bra jobbat Viktor, första tävlingen som junior tävlande i juniorklassen är nu avklarad! 

Oskar Månsson brottades i junior 87 kg. Han inledde lite stelt men gjorde vad han ville i första matchen och vann enkelt. Han lyckades bland annat med en snygg blixtsnabb mara som han har tränat mycket på. Även andra matchen var Oskar betydligt bättre än sin motståndare och kunde vinna komfortabelt. I tredje matchen ställdes Oskar mot blivande klassegraren och där tog det tvärstopp. Bronsmatchen blev en riktig nagelbitare och nu brottades Oskar riktigt bra. Han såg betydligt mer avslappnad och aktiv ut än i tidigare matcher och för detta belönades han med ett parterröverläge. Sannolikt hade Oskar kunnat vinna matchen genom att hålla sig till beprövade kort och försöka rulla, men istället valde han att prova ett omvänt lyft. Motståndaren försvarade sig väl och utdelningen uteblev, men friskt vågat hälften vunnet! Oskar förlorade bronsmatchen med minsta möjliga marginal, 3-4, men det är roligt att se att du vågar prova olika tekniker Oskar! Grattis till en fin fjärdeplats!

Gustav Månsson brottades även han i junior 87 kg. Detta var skadeförföljde Gustavs första tävling på nästan ett år och gissa om han var laddad! Första matchen var helt jämn, men Gustav var mer aktiv och brottades taktiskt fulländat. Han vann genom att ta sista poängen i en match som slutade 1-1. I andra matchen dominerade Gustav totalt och därmed var finalplatsen säkrad! I finalen kom Gustav aldrig riktigt in i matchen, men med tanke på att det var Gustavs första tävlingsmatch på nästan ett år får en andraplats anses riktigt bra. Även Gustav är förstaårsjunior, så nog finns det chans till revansch alltid! Härligt jobbat Gustav och kul att ha dig tillbaka på tävlingsmattan!


Resultatlista
 

Kommentera gärna:

  • Ulf Månsson • 25 februari 2018 11:33:58
    Bra kämpat Umeå Brottning. Alla fick sig en genomkörare inför sportlovets träningsläger. Trevlig läsning

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter