Gruvcupen Gällivare

Det var 114 taggade brottare från norra Sverige, Finland och Norge som ställde upp på årets upplaga av Gruvcupen i Gällivare. Tränare och headcoach Erica tog pulsen på gruppen under ett av fredagens träningspass och anslöt sedan till tävlingen på lördagen för att plocka fram det bästa ur Tävlingsgruppens brottare!
 
Isak M, Kn 42kg.
Att gå upp på mattan och brottas på tävling med fem tuffa brottarpass i benen från de två föregående dagarna är modigt. Isak, du tvekade aldrig! Seger i första matchen på fall mot en hemmabrottare från Gällivare SK. Isak plockade sedan många poäng i andra matchen men förlorade tyvärr på fall mot en brottare från Kemin Into. Bra kämpat Isak!
 
Axel N, P44kg.
Axel åkte på en förlust i första matchen mot Noah Norrman från Narvik AK men visade sedan på mycket aktiv brottning i de två följande matcherna där Axel vann. Bronset och pallplatsen var säkrad! Grattis!
 
Gustav, P44kg.
Gustavs uppladdning inför Gruvcupen var inte den bästa. Att ställa upp och tävla trots sjukdom under jullovet är tufft men Gustav som är en kämpe ger sig aldrig. Trots att formen inte var på topp samlade Gustav poäng i massor i sina matcher. Får du bara återhämta dig ordentligt från förkylningen blir du svår att stoppa på brottarmattan!
 
Ali Sina, P57kg.
Ali Sina öppnade starkt med fallseger mot finskt motstånd. I andra matchen förlust mot starka Elias Mikko från Kiruna SK. I tredje matchen ställdes Ali Sina mot Thomas Nybakken från Narvik AK, matchen slutade med vinst och därmed silver till prisskåpet! Bra jobbat Ali Sina!
 
Max, U 48kg.
Max har tagit klivet upp i ungdom och öppnade starkt med en fallseger. Andra matchen mot Kasimir Väyrynen från Haparande SKT slutade dessvärre i förlust trots en mycket stabil inledning där Max styrde och motståndaren blev passiv. Silver till Max!
 
Oliver, U 55kg.
Även Oliver har tagit klivet in i ungdomsklassen och gjorde det storstilat. Planen var klar, undvik att hamna i parterr mot Kristoffer Rauhala från Haparanda SKT. Oliver hade sparrat mot honom i två dagar och visste att det var avslut från stående som gällde. Planen höll hela vägen till seger och därmed guldmedalj! Grattis Oliver du tog dig an en tyngre motståndare på bästa sätt!
 
Axel U, U 65kg.
Axel U valde att som sistaårspojke att kliva upp till ungdomsklassen för att få fler matcher. Som så många gånger tidigare ställdes han mot tuffast tänkbara motstånd i första matchen, nämligen mot Rahman Kuznetsov från Gällivare SK. Förlust i första matchen men sen stabila fallsegrar i de två återstående matcherna. Silver till Axel U, grattis!
 
Avlutningsvis; Umeå Brottning hamnade på en total 5:e plats när klubbpoängen för pojkar sammanställdes, 17 poäng på 7 brottare. Bra jobbat allesammans! Som alltid är det superkul att resa på tävling och läger med brottarna från Umeå Brottning, ni sköter er exemplariskt! Ett extra stort tack till Erica för fina coachningsinsatser!
 
//Med vänlig hälsning Samuel G.

Resultat Gruvcupen
 

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter