Helsinki Open

Från vänster: Simona, Ellen, Amanda
Från vänster: Simona, Ellen, Amanda

En tjejtrio bestående av Ellen Johansson, Amanda Andersson och Simona Bolla har i helgen representerat Umeå på Helsinki Open, Finlands största tävling och troligtvis Nordens största fristilstävling.

Tjejerna var på gott humör om än väldigt nervösa inför matcherna. Att de var nervösa är förståeligt då de ställdes mot tjejer de aldrig tidigare mött. Trots att våra tjejer har begränsade erfarenheter av den här typen av internationellt motstånd gick de upp på mattan med inställningen att aldrig ge upp, att kämpa till slutet och tjejerna har verkligen visat vad de går för!  

Trots förkylning i kroppen radade Ellen på sin väg till finalen upp tre raka fallsegrar. Ellen förlorade finalen mot en duktig finska och slutade därmed på en mycket meriterande andraplats i denna prestigeturnering.

Amanda ställde upp i både ungdoms- och seniorklassen. Hon fick många tuffa matcher och slutade tvåa i ungdom +62 kg och strax utanför pallen i klassen kvinnor, där hon brottades mot flera år äldre tjejer.

Simona knep ett brons via förlust mot en ungerska, vinst mot en finska och förlust mot en ryska och överlag mycket fin brottning.


Alla matcher slutade inte med seger, det finns saker att jobba vidare med, men vi ska dra lärdom av detta och kommer att vara ännu bättre på nästa tävling!

Tjejerna ska ha en stor eloge för en mycket väl genomförd tävling och en enorm kämparinsats! Ni är grymma tjejer!

Nästa helg väntar Glentons mästarmöte för Ellen och Amanda. Gissa om det är laddade tjejer som åker till Skåne för att ge övriga Sverigeeliten en match!

Länk till resultatlista.

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter