Härligt jobbat på SM Umeå Brottning! 

Tävlingsreferat SM i Beach Wrestling
Mycket bra jobbat på SM alla brottare i Umeå Brottning! Ni kämpade fantastiskt bra i regnet och det är roligt att se vilken laganda vi har i klubben! 

Nematullah Sultani tävlade i senior 60 kg där han fick två tuffa matcher mot Murteza från Husum och slutade tvåa. Bra jobbat Nemat!

Håkan Uusimäki, till vardags coach i tävlingsgruppen och brottarförälder representerade Umeå Brottning för allra första gången. Brons med mersmak i premiären i seniorer 80 kg efter en vunnen match. Håkan var den i klassen som var närmast att rubba klassegraren Sardar från Husum. Härligt Håkan!

Evaldas Sluckus, klubbens duktige fristilsbrottare och tränare i elitgruppen såg stark ut i seniorer 90 kg men tvingades tyvärr bryta tävlingen på grund av handledsskada. Inget verkar var brutet men nu väntar rehab för Evaldas. Evaldai, greičiau pasveik!

I senior 90 kg tävlade även Mikael Eriksson, ännu en tävlingsdebutant! Mikael fick fyra stentuffa matcher mot väldigt bra motstånd. Evaldas i första matchen, duktiga kampsportare från IKSU och även Husums svenske mästare i fristil Naib. Modigt att du vågade ställa upp Micke!

I klassen kvinnor ungdom 65 kg hade Umeå Brottning två av klassens tre deltagare. Det var en mycket tät klass där alla tjejerna fick med sig en vinst och en förlust. Efter sammaräkning av poängen slutade Amanda Andersson etta och Ellen Johansson tvåa, starkt jobbat tjejer! 

I kvinnor 55 kg tog Sofia Eriksson Lif guld efter stabil brottning och två matchsegrar. Grattis Sofia!

I kvinnor 65 kg tävlade Helen Brännström, också hon tävlingsdebutant. Helen dominerade sina matcher från start till mål och tog guld efter tre solklara fullpoängare! Snyggt jobbat!

Tilda Tärnklev tävlade i kvinnor 70 kg. Världsmästaren i Beach Wrestling från 2014 var säkerheten själv och sopade hem klassen efter två stabila segrar och utan att släppa poäng. Tilda är fortfarande obesegrad i beach wrestling! Grattis!

Axel Uusimäki var tävlingens yngste deltagare i ungdom 60 kg. Axel brottades bra och slutade på en fin silverplats efter en vinst och en förlust. Bra jobbat Axel!

I ungdom 70 kg hade Umeå två deltagare. Hussein Haidari slutade trea efter att bland annat ha besegrat Loke Häggling också Umeå Brottning i en mycket tät match. Loke å sin sida hade oflyt och förlorade två av sina matcher mycket knappt efter svårbedömda situationer som inte föll ut till Lokes favör. 

Viktor Terävä, Hamid Fahimi och Edvin Axensten tävlade alla i ungdom 80 kg. Viktor slutade tvåa efter seger mot de båda klubbkompisarna men förlust mot klassens segrare Sardar från Husum. Viktor är den mest rutinerade brottaren av de tre Umeåbrottarna i klassen, men han fick verkligen kämpa för att besegra sina klubbkompisar.  Både Edvin och Hamid är nya i tävlingssammanhang - Edvin har gjort någon tävling för klubben, men för Hamid var det tävlingsdebut. Båda kämpade stenhårt och visade såväl varandra som Viktor och övriga i Umeå Brottning att det kommer nya brottare underifrån som vill vara med och kämpa om medaljerna! Hamid slutade trea och Edvin fyra. Bra jobbat alla tre!

Tack alla funktionärer!
Utan er hjälp skulle detta SM aldrig ha kunnat arrangeras.

Tack till tävlingsledningen för bra marknadsföring av tävlingen, för tejpning av tävlingsringen, för bra samarbete med sponsorer och för ett lyckat samarbete med IKSU kring arenan.

Tack alla nattvakter för många och långa vargatimmar på arenan under veckan!

Tack till domarna Jonas och Linn och tack till Janne och Carina i sekretariatet!

Tack till Krister och Conny som var speaker och DJ för att ljudet och musiken höll publik och brottare varma trots grinigt väder. 

Tack till sandkrattarna Peder, Maria och Mikael som med blöta skor fick kämpa för att hålla sanden jämn och fin mellan matcherna. 

Tack till läkarteamet Maria och Frans för att ni alltid ställer upp.

Tack Cissi för att du på ett inlevelsefullt sätt coachade Umeås brottare

Tack Örjan för att du skötte webbsändning och poängtavla parallellt under hela tävlingen! 

Tack till Håkan som intervjuade brottarna inför tävlingen! Videon kommer upp på youtube inom kort.

Tack Ari för att du ställde upp som prisutdelare!

Tack till alla som hjälpte till med iordningställande, bortplockning och tack till publiken för att ni stannade kvar trots vädret! 

Kort och gott, tack till alla som bidrog till att SM i Beach Wrestling blev så lyckat!

Umeå Brottning

Kommentera gärna:

  • Håkan Uusimäki • 22 augusti 2017 09:06:26
    Tack till dig Samuel Eriksson, för allt du gör för föreningen!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter