Luleå Power Games

loading...

Det var sex taggade Umeåbrottare från Tävlingsgruppen som åkte norrut för att delta i Luleå Power Games under helgen. I år gick tävlingen av stapeln i Luleå Energi arenas B-hall på tre mattor och det var totalt 159 deltagare som ställde upp. Extra roligt för våra brottare var att många av deltagare kom från Norge och Finland.  
 
Albin Nilsson tävlade i Kn 32 kg och gjorde det suveränt. Att Albin har teknik och tempo i kroppen vet vi sen tidigare men i helgen fick vi se en lite annan sida av Albin. Han brottades lugnt, kontrollerat och taktiskt. Han kände på motståndarna och väntade in sina lägen in han slog till. Han bjöd även på blixtsnabba kontringar, det syns att Albin är van att tävla. Albin fick möta på brottare från bl.a. Narvik och Bodö. Fyra vinster på fem matcher och därmed bronsmedalj till Albin!
 
Redan tidigt på morgonen förstod vi att Isak Malmqvist, som brottades i Kn 38 kg, var på gång. Uppvärmningen började med armhävningar i sängen redan innan kompisarna slagit upp ögonen! Fyra matcher och fyra segrar senare var guldet bärgat! Det är inte alltid så lätt att hålla fokus när en motståndare får ont. Men Isak, du klarade både av att visa vilken finfin brottare och kompis du är samtidigt som du kunda fokusera på att brottas på bästa sätt. Isak klarade även av att ställa om och plocka fram andra tekniker ur arsenalen när favoritnacksvinget inte gick hem och då räckte det hela vägen till guld! Starkt Isak!
 
Axel N tävlade i P38 kg och fick möta tufft motstånd från Norge genom brottare från Bodö och Narvik. Axel fick möta i sina matcher möta tvån och trean i tävlingen. Axel stog för stabil och fin brottning. Bra jobbat!
 
Oliwer och Max debuterade båda i P47kg. Båda två gjorde fina insatser i sina matcher. Lite mer tid att växa in 47-kilostrikån och motståndarna kommer inte att kunna stå emot er. Starkt jobbat!
 
Axel U tävlade i P59 kg och fick möta brottare från Bodö i båda sina matcher. Två superstabila fallsegrar och Axel fick kliva högst upp på pallen i Luleå! Grattis till guldet!    
 
Att resa på tävling med brottarna från Umeå Brottning är ett nöje, vilka härliga brottare och kompisar ni är! Tack för i helgen!

Länk till resultat.

Text och bild: Samuel Gustafsson

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter