Norrländska Elitbrottningarna - tävlingsreferat

Med lite distans kommer här en analys av Umeåbrottarnas insatser vid hemmatävlingen Norrländska Elitbrottningarna den 10-12 februari. Det är kul att så många Umeåbrottare ville vara med och att alla gjorde det riktigt bra! Att så många barn ville vara med i söndagens nybörjartävling är också glädjande och visar att återväxten i föreningen är god. Föreningen kommer att få nya lokaler på Mariehem, troligtvis redan under nästa år. Detta är något att se fram emot för alla i Umeå Brottning!

Teknikgruppen och tävlingsgruppen
Energiknippet Tilia brottades i F/y 24 kg och gjorde en fin insats. Fallseger mot en brottare från Råneå BK och silvret var klart. När Tilia brottas är risken för passivitet lika med noll!
 
Ingrid som brottades i F/y 32 kg utvecklas hela tiden och hon blir allt tuffare för motståndarna att möta. I Norrländskan kämpade Ingrid mot brottare från Sundsvall och Härnösand, bra jobbat!
 
Alva som brottades i F/y 38 kg blir allt mer teknisk. När hon får in sin ”krok” är det få som klarar av att stå kvar. I Norrländskan var det bara Wilma Hoffman från SAIK som lyckades stå emot. Silver till Alva, grattis!
 
Isak M, vår urstarke brottare i Kn 38 kg, visade att det är viktigt att träna på kontringar. I två av sina matcher kontrade Isak på rullningar och satte motståndarna på fall. I tredje matchen avgjorde han med ett nacksving. Tre fallsegrar och guld till Isak. Starkt!
 
Axel N brottades i den tuffa klassen P 38 kg med hela 15 deltagare. Axel fick möta hårt motstånd från brottare från SAIK och Ylistaron Kilpa-Veljet. Bra kämpat Axel!
 
Max brottades i P 42 kg, en stor klass med 18 deltagare. Max öppnade starkt med två raka segrar vilket gjorde att han till sist knep en 10 plats.
 
Gustav G gick också han i P 42 kg. Gustav tränar hårt och hans utvecklingskurva pekar spikrakt uppåt! Ibland syns inte den största prestationen på poängtavlan! Modigt Gustav!
 
Elias fightades i P 47 kg där han gick tre intensiva matcher. I en av sina matcher tog Elias ledningen med 15-7 mot en brottare från Vaasan Toverit innan han till slut kunde avgöra på fall. Bra kämpat Elias!
 
Axel U tävlade i P 59 kg och mötte hårt finskt motstånd i alla sina matcher. Det märks att tävlingsgruppen tränat flitigt på att slå bakåt. I Axels matcher duggade kryssen tätt. Axel samlade ihop hela 18 tekniska poäng i sina tre matcher. Silver till Axel!
 
Edvin ställde upp i 76 kg klassen då det visade sig att Ats Pajula från SK Tapa, Estland, blev ensam i sin klass. Med kortast möjliga uppladdning går Edvin in och plockar poäng och tar ledningen i matchen. Tyvärr slutar matchen i förlust men ett extra stort tack till Edvin som ställer upp när det behövs och dessutom brottades på ett förnämligt sätt!    

Elitgruppen
Hemmatävling och att vi alla var taggade till tårna märktes tydligt på mattan. Kast på kast, tempo i fötterna, tigerblicken i ögonen och inte minnst en stark sammanhållning inom hela klubben.

Dag ett var det våra ungdomar och seniorer som knöt på sig fightingskorna medan resterande värmde upp rösten för en dag av hysteriskt hejande!
På söndagen var det juniorernas tur och tävlingen ökade takten när alla sex mattorna var igång. 

Loke gick starkt upp på mattan och visade upp mycket vilja, utveckling och bra brottning. Två tuffa motståndare i ungdomsklassen 69 kg slutade i förlust men inte utan kamp och en uppvisning av fina tekniker från Lokes sida.

Amanda fick en match, men en tuff sådan. Matchresultatet blev något missvisande då Amanda styrde och jobbade aktivt och med fina kastförsök. Tyvärr gav dessa utdelning till motståndaren genom starkt försvarsarbete. Amanda fick se sig besegrad, men hon fick med sig många lärdomar och kampglöden lyste lika starkt i hennes ögon efter som före matchstart. Amanda är på gång och nu hoppas vi bara att hon får hålla sig frisk och skadefri!  

Ellen gick totalt tre matcher och började med att imponera genom en stabil fallseger i första matchen. Resterande matcher blev svårare att få grepp om för Ellen som förutom segern i första matchen fick med sig många nya erfarenheter och nyttig matchrutin.

Julius, en av våra två seniorer, gjorde succé på tävlingen. Han mosade ihop två motståndare och samlade ihop inte mindre än 22 poäng på vägen! Julius slutade tvåa efter en stenhård final. Nästa gång tar du honom Julius!

Nemat, vår andra senior, representerade Umeå Brottning för första gången. Han brottades tre matcher och gjorde vad han kunde. Motståndet var dock tufft och det är ingen lätt uppgift att delta i Norrländskan som första tävling och samtidigt vara bland de yngsta i seniorklassen. Nemat, du gjorde det bra! 

Oskar och Viktor tävlade i både ungdoms- och juniorklassen, vilket innebar många matcher för dessa båda kämpar. Det är tydligt att de redan nu kan hantera det äldre motståndet. Medaljskörden efter tävlingen talar sitt tydliga språk. Oskar lyckades knipa ett guld i ungdom och ett brons i junior. Viktor stod som bronsmedaljör i ungdom och slutade fyra i junior. Strongt gjort av de båda som slitit sig igenom 6 respektive 9 svettiga matcher.

I juniorklassen vann Sofia snyggt mot en stark finska. Matchen var både taktisk och teknisk och i och med vinsten blev hon även juniomästare i 55 kg. Sofia gick även en seniormatch, även då mot en stark finska. En riktigt jämn match men den här gången var det finskan som drog det längsta strået. Vi fick under matchen vara med om ett något underligt störningsmoment - brandlarmet utlöstes med några sekunder kvar till periodpaus! 

Tilda fick bara en match under helgen. En estniska stod för motståndet i 67 kg junior. Tekniken flöt på för Tilda som efter dryga minuten kunde fallbesegra sin motståndare efter en perfekt timad mara.

Gustav var tyvärr skadad men det hindrade honom inte från att vara en god klubbkamrat som bidrog med mycket stöttning och peppning under tävlingen. 

Tack från elitgruppens brottare till våra idoga tränare som står i våra hörn inte bara genom matcher utan genom hela vår satsning.

Även tack till familjen Umeå Brottning för att ni gjorde helgen så bra!

Text: Samuel Gustafsson, Tilda Tärnklev
Bearbetning: Samuel Eriksson

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter