Silver till Oskar på Glentons mästarmöte

Efter en stentuff tävlingshelg med sex vunna matcher slutade Oskar Månsson på en finfin andraplats i ungdom 85 kg på Glentons mästarmöte i skånska Broby. Oskar radade upp segrar och bjöd publiken och sina motståndare på höga fina kast. Enda plumpen i en annars perfekt segerrad kom mot ständigt svårbrottade Jacob Logård från Norrtälje, som även denna gång blev en för tuff nöt att knäcka. Nu blir det hem och analysera matcherna för att hitta en nötknäckare i rätt format för att nästa gång kunna knäcka även den allra mest motsträviga nöten! Bra jobbat Oskar och grattis till silvret!

Umeås andra deltagare på Glentons mästarmöte var Viktor Terävä i ungdom 76 kg. Även Viktor brottades stundtals mycket bra och tog ledningen i flera av matcherna. Någon form av förbannelse har tyvärr vilat över Viktor hela helgen. Mer otur går det helt enkelt inte att ha än vad Viktor har haft i skånska Broby. Ledning med 12-6 och bara knappa minuten kvar i en av matcherna slutade ändå i fallförlust - sådan har Viktors helg varit. Självklart hade Viktor räknat med att göra en bättre tävling resultatmässigt, i synnerhet med tanke på hur fantastisk Viktors säsong i övrigt har varit. Det går dock inte alltid som man har tänkt sig och Viktor tar med sig många nya lärdomar hem till Umeå, liksom en enorm revanschlusta. 

Umeå Brottning lämnar Skåne med en skinande pokal och två trötta och rejält slitna brottarkillar som har gett allt och lite till i helgen. Det är häftigt att se vilken utveckling killarna har haft det senaste året och ännu häftigare ska det bli att se dem till våren när de är äldst i sin ålderskategori ungdom. Bra jobbat killar!

Prislista Glentons mästarmöte 2016

Oskar på pallen
Oskar på pallen

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter