Dubbla guld i Tapa

loading...

Tre brottare från Umeå har under helgen visat framfötterna på en internationell brottningstävling i Tapa, Estland. Från Umeå deltog Viktor Terävä i ungdom 76 kg, Oskar Månsson i ungdom 85 kg och Julius Tärnklev i senior 75 kg.

Viktor tog guld efter tre täta matcher. I första matchen fick Viktors motståndare en riktig drömkrysskoppling men Viktor valde att se det som en möjlighet istället för en svårighet, så han drog till och fick med sig sin motståndare på en klockren lindena (ett bakåtkast där man håller i båda motståndarens armar och kastar motståndaren i en båge bakåt) – fantastiskt snyggt och seger på teknisk överlägsenhet! Viktors andra match var också en nagelbitare, men Viktor lyckades behålla kylan och försvara en skör ledning tiden ut. I finalen låg Viktor tidigt under men han fortsatte brottas lugnt och metodiskt och kunde till sist avgöra matchen genom att lägga sin motståndare på fall.  En oerhörd prestation av Viktor att vinna samtliga matchen mot tre riktigt bra motståndare.

Även Oskar tog guld i turneringen. I första matchen ställdes han mot Andreas Välis - samma kille som Oskar förlorade mot på EM i somras. Det såg länge ut som att Oskar även denna gång dragit det kortare strået, men efter en enorm forcering sista tio sekunderna lyckades Oskar vända underläge 2-6 till seger på lika många poäng 6-6, men segern till Oskar eftersom han tog sista poängen. Vilken revansch! Oskars andra match var en tillknäppt historia som Oskar vann genom hårt arbete och taktisk iskyla. I finalen gjorde Oskar proceduren kort – fallseger efter cirka tio sekunder och guldet i hamn!

Julius inledde piggt och krigade till sig segern i första matchen mot en kille från Lettland. Matchen var länge jämn men Julius höll i taktpinnen matchen igenom och visade hela tiden en helt annan kastvilja än sin motståndare. I andra matchen ställdes Julius mot en riktig muskelbrottare och där räckte inte Julius krafter till. Bronsmatchen började på sämsta tänkbara sätt, men Julius kom igen och lyckades med en riktigt fin parad. Dessvärre fick han ingen utdelning för detta och matchen slutade med förlust efter en riktig batalj.

Umeå Brottning vänder hem till Sverige med två guld, en fjärdeplats, några blåögon och en hel del nya erfarenheter.

Resultatlista Tapa

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

Senaste nyheter